Κοσμος

Ο Χακίμ Τζέφρις νέος επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο πρώτος Αφροαμερικανός σε τέτοιο αξίωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χακίμ Τζέφρις νέος επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων
© EPA/SHAWN THEW

ΗΠΑ: Ο Χακίμ Τζέφρις εξελέγη νέος επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Χακίμ Τζέφρις εξελέγη σήμερα νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα στο Κογκρέσο.

Η εκλογή του Τζέφρις σηματοδοτεί επίσης την ανάδειξη μιας νεότερης γενιάς πολιτικών ηγετών στην 435μελή Βουλή και το τέλος της εποχής της Νάνσι Πελόζι. Το 2007 η Πελόζι έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής.

Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου.

Λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, είπε ότι η εκλογή του Τζέφρις είναι «ένα σημείο καμπής στην ιστορία των ΗΠΑ». Και οι δύο άνδρες κατάγονται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Τζέφρις εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου. Η προεδρία της Βουλής πάντως θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους που μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

ΗΠΑ - Ποιος είναι ο Χακίμ Τζέφρις

Ο Χακίμ Τζέφρις σπούδασε νομικά και ως δικηγόρος εργάστηκε στις εταιρείες Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, και στη συνέχεια στη Viacom.

Η μητέρα του, Λανέντα Τζέφρις, είναι κοινωνική λειτουργός και ο πατέρας του, Μάρλαντ Τζέφρις, σύμβουλος απεξάρτησης ουσιών.

Το 1988, αποφοίτησε από το γυμνάσιο Midwood.

Λαμβάνοντας υποτροφία, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Binghamton. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Binghamton έγινε μέλος της αδελφότητας «Kappa Alpha Psi». Το 1994, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Δημόσια Πολιτική αποφοιτώντας από τη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής «McCourt» του Πανεπιστημίου Georgetown. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. 

Είναι παντρεμένος με την Κενισάντρα Αρχινέγκας Τζέφρις, κοινωνική λειτουργό στο επάγγελμα, όπως και η μητέρα του. Έχουν αποκτήσει δύο γιους και με την οικογένειά του ζουν στο προάστειο Prospect Heights.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ