Κοσμος

Ο μεγιστάνας Λίον Μπλακ κατηγορείται ότι βίασε γυναίκα στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν

Το πρώην αφεντικό της Apollo Management υποστήριζε ότι δεν ήξερε τίποτα για τις πράξεις του φίλου του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lawsuit alleges investor Leon Black raped a woman
Ο Λίον Μπλακ © ΕPA/Τim McGraw

Λίον Μπλακ: Κατηγορίες για βιασμό στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν 

Μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι βιάστηκε στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν στη Νέα Υόρκη από τον Λίον Μπλακ, συνιδρυτή του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Apollo Global Management υπέβαλε μήνυση σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι δικηγόροι της Σέρι Πίρσον ισχυρίζονται ότι προσελήφθη από τη φίλη Γκιλέν Μάξγουελ ενώ εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ κάποια στιγμή το 2000. Σε μια 30σέλιδη καταγγελία που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, οι δικηγόροι της Πίρσον δήλωσαν ότι υπέστη «σοβαρό και εξουθενωτικό πόνο», και καθώς «δεν είχε ιατρική ασφάλιση, αφέθηκε να αντιμετωπίσει τα σωματικά επακόλουθα αυτού που είχε κάνει [ο Μπλακ]». Ισχυρίζονται ότι ο Μπλακ κατά συνέπεια κανόνισε να συναντήσει την Πίερσον που τότε ήταν ανύπαντρη μητέρα, σε ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και της κατέβαλε 5.000 δολάρια σε μετρητά.

Ο Μπλακ είχε υποστηρίξει ότι η σχέση του με τον Επιστάιν ήταν καθαρά επαγγελματική και αφορούσε δουλειές, φορολογικά ζητήματα και φιλανθρωπίες. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι συναντούσε περιστασιακά τον πρώην πανίσχυρο παιδόφιλο στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη για να μιλήσουν για δουλειές μόνο. Στην επιστολή που δημοσίευσε τότε το CNN, ο Μπλακ δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τα σεξουαλικά εγκλήματα του φίλου του, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν και ένιωσε αηδιασμένος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Λυπόταν, όπως υπογράμμισε, που είχε έστω και αυτή την επαγγελματική σχέση μαζί του, ενώ εκπρόσωπός του τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε κατηγορία από κανέναν –ακόμη και από τους New York Times– για συμμετοχή του στα πάρτι με τα ανήλικα κορίτσια.

Ο Μπλακ με προσωπική περιουσία άνω των εννιά δις δολαρίων είχε δώσει στον Eπστάιν μέσω υπεράκτιων εταιριών και όχι μόνο ποσά που NYT εκτιμούσε ότι μπορεί να αγγίζουν τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Ο θόρυβος που ξέσπασε ήταν τέτοιος που ανάγκασε τον Μπλακ να απολογηθεί στους πελάτες-επενδυτές του με μια επιστολή της Apollo Global Management και να παραιτηθεί στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται, πως ο Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου του 2019 σε αεροδρόμιο στο Τέτερμπορο του Νιου Τζέρσεϋ, καθώς επέστρεφε από το Παρίσι. Κατηγορήθηκε για σεξουαλική αποπλάνηση και κακοποίηση ανηλίκων, σωματεμπορία, και ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 45 ετών.

Όμως, πριν δικαστεί, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Θεωρήθηκε αυτοκτονία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια από το 2002 έως το 2005 σε πολυτελείς κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ