Κοσμος

Ελεύθερος ο «Εσκομπάρ της Βρετανίας» αλλά δεν θα μπορεί να έχει Facebook

Ποιος είναι ο Curtis «Cocky» Warren

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Curtis «Cocky» Warren
© Youtube

Curtis 'Cocky' Warren: Ο «Εσκομπάρ της Βρετανίας» και οι όροι για την αποφυλάκισή του - Τέλος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά από 14 χρόνια εγκλεισμού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο «βρετανός Πάμπλο Εσκομπάρ», Curtis «Cocky» Warren, αποφυλακίστηκε και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα ζει ελεύθερος μεν, με μία σειρά απαγορεύσεων δε. 

Ο Curtis 'Cocky' Warren, 59 ετών, λέγεται ότι επέστρεφε στην περιοχή Merseyside όπου κάποτε διοικούσε την αυτοκρατορία του. Σύμφωνα με την Sun, η απελευθέρωσή του είναι μεν ένα ευχάριστο για τον ίδιο και την οικογένειά του γεγονός, όμως οι όροι της εγγύησης είναι αυστηροί και θα πρέπει να τους ακολουθήσει κατά γράμμα για να μην επιστρέψει και πάλι πίσω από τις φυλακής τα σίδερα. 

Ο Warren, η λεία της συμμορίας ναρκωτικών του οποίου είχε εκτιμηθεί στα 200 εκατομμύρια λίρες, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το WhatsApp και το Facebook και πρέπει να ενημερώσει τους αστυνομικούς 24 ώρες πριν μπει στο αυτοκίνητο οποιουδήποτε φίλου. Του απαγορεύεται επίσης να κατέχει περισσότερες από 1.000 λίρες σε μετρητά και τα οικονομικά του θα ελεγχθούν από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) για πέντε χρόνια. Στον Warren απαγορεύτηκε η χρήση κρυπτονομισμάτων και πρέπει να ειδοποιήσει επτά ημέρες εάν επιθυμεί να ταξιδέψει στη Σκωτία, διαφορετικά αντιμετωπίζει άλλα πέντε χρόνια φυλάκιση.

Ο Warren είχε συλληφθεί από τις αρχές για λαθρεμπόριο ναρκωτικών με κάνναβη αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών. Ο δικηγόρος του Anthony Barraclough είπε: «Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να δει τη μητέρα του. Θέλει μόνο γαλήνη και ησυχία. Του επιτρέπεται να έχει μια αξιοπρεπή, συνηθισμένη ζωή ». 

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ