- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κέλτικα χρυσά νομίσματα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ εκλάπησαν από γερμανικό μουσείο
Ακόμα μία κλοπή
Κλοπή νομισμάτων σε γερμανικό μουσείο - Πώς έδρασαν οι κλέφτες - Οι δηλώσεις των υπευθύνων - Οι υπόλοιπες κλοπές σε γερμανικά μουσεία
Άγνωστοι έκλεψαν έναν θησαυρό κελτικών νομισμάτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ από ένα γερμανικό μουσείο, αφού πρώτα παρέκαμψαν τις τοπικές τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις.
Οι υπάλληλοι του μουσείου στο Μάντσινγκ ανακάλυψαν την Τρίτη ότι «είχε σπάσει μια βιτρίνα» και είχε κλαπεί η συλλογή των 450 νομισμάτων, δήλωσε η τοπική αστυνομία στο AFP.
Οι ερευνητές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες της ληστείας, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι επισήμαναν τη διακοπή των τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών.
«Έκοψαν ολόκληρο το Μάντσινγκ», δήλωσε ο δήμαρχος Χέρμπερτ Νερμπ στην Sueddeutsche Zeitung. «Το μουσείο είναι στην πραγματικότητα μια τοποθεσία υψηλής ασφαλείας. Αλλά όλες οι συνδέσεις με την αστυνομία διακόπηκαν».
«Εδώ δούλεψαν επαγγελματίες», πρόσθεσε ο Νερμπ. «Η εξαφάνιση του θησαυρού ήταν μια πλήρης καταστροφή για τη βαυαρική πόλη», είπε.
Η συλλογή των χρυσών νομισμάτων αποτελούσε το επίκεντρο του κελτικού και ρωμαϊκού μουσείου στο Μάντσινγκ. Ανακαλύφθηκαν το 1999 αλλά τα νομίσματα χρονολογούνται από τον τρίτο αιώνα π.Χ. και έχουν αξία «αρκετών εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με την αστυνομία.
«Η απώλεια του κελτικού θησαυρού είναι καταστροφή», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο υπουργός Επιστημών και Τεχνών της Βαυαρίας Μάρκους Μπλούμε. «Ως μαρτυρία της ιστορίας μας, τα χρυσά νομίσματα είναι αναντικατάστατα».
Πολλές οι κλοπές στη Γερμανία το τελευταίο χρονικό διάστημα
Η κλοπή των νομισμάτων είναι η τελευταία σε μια σειρά από ληστείες μουσείων υψηλού προφίλ στη Γερμανία.
Σε μια άλλη νομισματική ληστεία, το «μεγάλο φύλλο σφενδάμου», που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα στον κόσμο, αρπάχτηκε από το διάσημο μουσείο Bode του Βερολίνου το 2017.
Οι κλέφτες πήραν επίσης 21 κοσμήματα και άλλα τιμαλφή σε μια νυχτερινή επιδρομή στο μουσείο Green Vault στο Βασιλικό Παλάτι της Δρέσδης τον Νοέμβριο του 2019.
Οι αρχές πιστεύουν ότι μέλη μιας διαβόητης εγκληματικής συμμορίας πραγματοποίησαν εκείνη τη ληστεία. Δεν έχει απομείνει κανένα ίχνος των κοσμημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ένα σπαθί με διαμαντένια λαβή και ένα σπάνιο κομμάτι που περιέχει ένα λευκό διαμάντι 49 καρατίων.
Ασφαλιστικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η λεία του Πράσινου Θόλου αξίζει 113,8 εκατ. ευρώ (98,6 εκατ. λίρες), με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να τη χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη ληστεία έργων τέχνης στη σύγχρονη ιστορία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.