- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εστιατόριο στη Βαυαρία σερβίρει ελληνικά σπαράγγια και διχάζει τους πελάτες
Κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά: «Θα υπάρχει και μπύρα από την Ελλάδα;»
Διαμάχη στη Γερμανία για σπαράγγια από την Ελλάδα σε βαυαρική μπυραρία
Μια απλή ανάρτηση για την έναρξη της σεζόν με σπαράγγια σε δημοφιλές εστιατόριο στη Βαυαρία προκάλεσε έντονη συζήτηση στα social media, όταν αποκαλύφθηκε ότι τα πρώτα σπαράγγια που σερβίρονται δεν είναι γερμανικά αλλά εισαγόμενα από την Ελλάδα.
Η διαμάχη ξεκίνησε στο Bräustüberl Tegernsee, μια γνωστή μπυραρία στη λίμνη Τέγκερνζεε. Το εστιατόριο ανακοίνωσε στο Facebook ότι «τα πρώτα σπαράγγια» και ότι θα σερβίρεται το Σαββατοκύριακο — διευκρινίζοντας όμως ότι προέρχεται από την Ελλάδα, καθώς η γερμανική παραγωγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.
Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ένα εστιατόριο που προβάλλει τη τοπική και εποχική κουζίνα θα έπρεπε να περιμένει μέχρι να βγουν τα πρώτα γερμανικά σπαράγγια. Κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά: «Θα υπάρχει και μπύρα από την Ελλάδα;» ή «Σπαράγγια στις αρχές Μαρτίου; Χρειάζεται αυτό;».
Άλλοι, ωστόσο, υπερασπίστηκαν το εστιατόριο και τον ιδιοκτήτη του, τονίζοντας ότι όποιος δεν θέλει να φάει σπαράγγια μπορεί απλώς να επιλέξει κάτι άλλο από το μενού. «Αν δεν θέλεις σπαράγγια τώρα, φάε χοιρινό κότσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.
Στη Γερμανία τα σπαράγγια θεωρούνται σχεδόν εθνικό έδεσμα και η επίσημη εποχή τους ξεκινά συνήθως τον Απρίλιο, με ιδιαίτερη σημασία για τις τοπικές καλλιέργειες. Γι’ αυτό και η επιλογή εισαγόμενου προϊόντος πριν από την έναρξη της εγχώριας συγκομιδής συχνά προκαλεί συζητήσεις.
Πηγή: Abendzeitung München
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.