Κοσμος

22χρονος ο δράστης της επίθεσης με όπλο σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο - 5 νεκροί

Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την τραγωδία στο Club Q

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικά έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης στο γκέι κλαμπ του Κολοράντο
Επίθεση σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο © Youtube

Κολοράντο: Πέντε νεκροί από την επίθεση με όπλο σε γκέι κλαμπ - Ο 22χρονος δράστης και οι έρευνες για το κίνητρο

Ένας 22χρονος είναι ο δράστης της επίθεση στο Club Q στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Anderson Lee Aldrich ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και νοσηλεύεται τραυματισμένος. Νεκρά είναι πέντε άτομα, ενώ 19 βρίσκονται τραυματισμένα σε νοσοκομεία.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστό το κίνητρο του δράστη αλλά ανέφερε ότι η έρευνα θα εξετάσει εάν πρόκειται για έγκλημα μίσους και εάν εμπλέκονται σε αυτό περισσότερα άτομα. Σύμφωνα με το cnn, πολλά θύματα από τον πυροβολισμό στο Club Q βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Τα τραυματισμένα θύματα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Ράντι Ρόγιαλ.   Το Νοσοκομείο Centura Penrose έλαβε επτά ασθενείς, το UCHealth Memorial Hospital Central δέχθηκε 10 ασθενείς και το UCHealth Memorial Hospital North δέχθηκε δύο, είπε ο Royal.  

Police: Gunman kills 5 at Club Q in Colorado Springs, subdued by patrons

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε για το μακελειό ότι ο ίδιος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν προσεύχονται για τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο. «Αν και κανένα κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν είναι ακόμη σαφές, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα LGBTQI+ έχει υποστεί φρικτή βία μίσους τα τελευταία χρόνια. Η βία με όπλα συνεχίζει να έχει καταστροφικό και ιδιαίτερο αντίκτυπο στις LGBTQI+ κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα μας και οι απειλές βίας αυξάνονται», ανέφερε ο Μπάιντεν στη γραπτή δήλωση και πρόσθεσε: «Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τις οικογένειες των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Κολοράντο Σπρινγκς χθες το βράδυ, και για όσους τραυματίστηκαν σε αυτή την παράλογη επίθεση».

Το Club Q άνοιξε το 2002 και ήταν, μέχρι πρόσφατα, το μοναδικό κλαμπ LGBTQ στο Κολοράντο Σπρινγκς, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της πολιτείας με λίγο λιγότερους από 500.000 κατοίκους.

5 dead after mass shooting at Colorado club | GMA

Με πληροφορίες από CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY