- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Ερντογάν δηλώνει ότι «σύντομα θα βρεθεί λύση για την αγορά των F-16»
Την ίδια ώρα αμερικανοί βουλευτές πιέζουν Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ερντογάν: Σύντομα θα βρεθεί λύση για την αγορά των F-16
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως αναμένει ότι τα ζητήματα σχετικά με την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία θα επιλυθούν σύντομα, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.
Σε συνέντευξη με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, ο Ερντογάν σχολίασε ότι ο Μπάιντεν του είπε ότι το θέμα ήταν «στα χέρια του».
Σε ανάρτησή του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή έγραψε ότι κατά τον κ. Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ευαίσθητος για το θέμα αυτό και ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εργάζεται προς την εκπλήρωση του σχετικού αιτήματός της.
Ο Μπάιντεν φέρεται να δήλωσε στο Μπαλί, κατά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία των F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Η Τουρκία επιδιώκει επίσης να κερδίσει την έγκριση του Μπάιντεν για την αγορά 40 νέων F-16 και περίπου 80 κιτ για να εκσυγχρονίσει τα μαχητικά της.
Κατά τ' άλλα, ο Ερντογάν είπε ότι ενημερώθηκε, μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα, ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Πρόσθεσε δε πως ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συναντώνται συχνά, ώστε να αποτραπεί ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Επιστολή αμερικανών βουλευτών για φρένο στα F-16 στην Τουρκία
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα δύο νομοθετικά Σώματα του Κογκρέσου βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την διαμόρφωση της τελικής εκδοχής του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Κρις Παππάς, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας για τα ελληνικά θέματα (Hellenic Caucus), ηγήθηκε της προσπάθειας για την αποστολή διακομματικής επιστολής προς την ηγεσία της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων στη Βουλή και στη Γερουσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.