- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Ερντογάν δηλώνει ότι «σύντομα θα βρεθεί λύση για την αγορά των F-16»
Την ίδια ώρα αμερικανοί βουλευτές πιέζουν Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ερντογάν: Σύντομα θα βρεθεί λύση για την αγορά των F-16
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως αναμένει ότι τα ζητήματα σχετικά με την αγορά αμερικανικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία θα επιλυθούν σύντομα, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.
Σε συνέντευξη με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, ο Ερντογάν σχολίασε ότι ο Μπάιντεν του είπε ότι το θέμα ήταν «στα χέρια του».
Σε ανάρτησή του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή έγραψε ότι κατά τον κ. Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ευαίσθητος για το θέμα αυτό και ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εργάζεται προς την εκπλήρωση του σχετικού αιτήματός της.
Ο Μπάιντεν φέρεται να δήλωσε στο Μπαλί, κατά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία των F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Η Τουρκία επιδιώκει επίσης να κερδίσει την έγκριση του Μπάιντεν για την αγορά 40 νέων F-16 και περίπου 80 κιτ για να εκσυγχρονίσει τα μαχητικά της.
Κατά τ' άλλα, ο Ερντογάν είπε ότι ενημερώθηκε, μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα, ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Πρόσθεσε δε πως ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συναντώνται συχνά, ώστε να αποτραπεί ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Επιστολή αμερικανών βουλευτών για φρένο στα F-16 στην Τουρκία
Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα δύο νομοθετικά Σώματα του Κογκρέσου βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την διαμόρφωση της τελικής εκδοχής του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Κρις Παππάς, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας για τα ελληνικά θέματα (Hellenic Caucus), ηγήθηκε της προσπάθειας για την αποστολή διακομματικής επιστολής προς την ηγεσία της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων στη Βουλή και στη Γερουσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων
Είναι αποκλεισμός, εμπάργκο ή οικονομικός πόλεμος;
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.