- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάικ Πενς: «Θα έχουμε καλύτερες επιλογές στο μέλλον από τον Τραμπ»
O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τοποθετεί τον εαυτό του στο κάδρο των υποψηφίων για το 2024
Οι ΗΠΑ θα έχουν «καλύτερες επιλογές στο μέλλον» από τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς - Πιθανή και η δική του υποψηφιότητα.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς είπε σε ένα απόσπασμα συνέντευξης που κυκλοφόρησε πρόσφατα ότι ο ίδιος και η οικογένειά του εξετάζουν το εάν θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024 και ότι οι ΗΠΑ θα έχουν «καλύτερες επιλογές στο μέλλον» από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ερωτηθείς από τον Ντέιβιντ Μούιρ του ABC News εάν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τον Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την εκστρατεία του 2024 για τον Λευκό Οίκο από στιγμή σε στιγμή, ο Πενς απάντησε: «Λοιπόν, αυτό θα το πουν άλλοι, και απομένει σε εμάς το να αποφασίσουμε αν θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε ή όχι».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι ο πρώην προϊστάμενός του πρέπει να υπηρετήσει ξανά ως πρόεδρος, ο Πενς είπε: «Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από τον αμερικανικό λαό. Αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερες επιλογές στο μέλλον. Οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα τα πάνε πολύ καλά εκτός πολιτικής. Και νομίζω ότι θέλουν να δουν τους εθνικούς ηγέτες τους να αρχίζουν να αντανακλούν την ίδια συμπόνια και γενναιοδωρία πνεύματος. Και νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν καλύτερες επιλογές.
»Όσο για εμένα και την οικογένειά μου, θα αναλογιστούμε ποιοι θα είναι οι ρόλοι μας σε αυτό», πρόσθεσε.
Ο πρώην αντιπρόεδρος ήταν διστακτικός στο να περιγράψει τα σχέδιά του για το 2024, αλλά εδώ και πολύ καιρό θεωρείται πιθανός υποψήφιος για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων.
Ωστόσο, οποιαδήποτε επίσημη δήλωση υποψηφιότητας θα αντιμετώπιζε σχεδόν σίγουρα ισχυρή αντίθεση από τον Τραμπ, του οποίου τους υποστηρικτές θα χρειαζόταν στις προκριματικές εκλογές.
Όταν πιέστηκε από τον δημοσιογράφο να απαντήσει γιατί ο Τραμπ δεν ανέλαβε δράση νωρίτερα για να σταματήσει τη βία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, ο Πενς είπε ότι «δεν μπορεί να λογοδοτήσει για το τι έκανε ο πρόεδρος» εκείνη την ημέρα και είπε στο ABC ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τον Τραμπ ή τον Λευκό Οίκο στις 6 Ιανουαρίου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου καθώς εκτυλίχθηκε η βία, είπε ότι «δεν ένιωθα φόβο. Ήμουν γεμάτος αγανάκτηση με αυτά που είδα».
Ο Πενς, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα του βιβλίου του, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street Journal, περιέγραψε πώς διαφωνούσε με τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, ο οποίος αρχικά ήθελε ο αντιπρόεδρος να φύγει από το Καπιτώλιο.
Ως συμβιβασμό, ο Πενς οδηγήθηκε στην αποβάθρα φόρτωσης, η οποία του είπαν ότι ήταν πιο ασφαλής, ώσπου η αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε να κατορθώσει να εγκαταλείψει το Καπιτώλιο.
«Απλώς δεν ήθελα αυτοί οι ταραξίες να δουν την αυτοκινητοπομπή του αντιπροέδρου να φυγαδεύεται από το Καπιτώλιο. Δεν ήθελα να τους δώσω αυτή την ικανοποίηση», πρόσθεσε.
Ο Μάικ Πενς πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα πάνελ του CNN την Τετάρτη, την επομένη της κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του, «So Help Me God».
(Με πληροφορίες του CNN)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.