- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κρεμλίνο λέει ότι το καθεστώς της Χερσώνας δεν αλλάζει
Παρόλο που αποσύρθηκε πλήρως από την περιοχή
Κρεμλίνο: Το καθεστώς της Χερσώνας ως «τμήματος της Ρωσίας» δεν αλλάζει - ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να απευθυνθεί στη σύνοδο της G20 μέσω βιντεοσύνδεσης
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα δεν θα αλλάξει το καθεστώς στην περιοχή, την οποία η Μόσχα έχει κηρύξει τμήμα της Ρωσίας αφού προχώρησε στην προσάρτησή της από την Ουκρανία.
Η Ρωσία διεκδίκησε τη Χερσώνα και τρεις άλλες ουκρανικές περιοχές μετά τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, όπως τα χαρακτήρισε, τον Σεπτέμβριο -- μια διαδικασία την οποία αποκήρυξαν το Κίεβο και οι κυβερνήσεις της Δύσης ως παράνομη και εξαναγκαστική. Ωστόσο την Τετάρτη, σε μια σημαντική οπισθοχώρηση, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της θα αποσυρθούν από την πόλη της Χερσώνας μπροστά σε μια μεγάλη αντεπίθεση από την Ουκρανία.
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλνίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι το καθεστώς της περιοχής είναι «καθορισμένο και συγκεκριμένο» και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αλλαγές.
«Είναι ένα θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας -- είναι νομικά συγκεκριμένο και καθορισμένο. Δεν υπάρχουν αλλαγές και δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει μετανιώσει που ανακοίνωσε την προσάρτηση της Χερσώνας και τριών άλλων περιοχών σε μια θριαμβευτική εκδήλωση στη Μόσχα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στα πρώτα δημόσια σχόλια από το Κρεμλίνο από τότε που ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη της Χερσώνας προς την αντίπερα όχθη του ποταμού Δνείπερου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ήταν μια απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο Άμυνας και ότι δεν έχει «τίποτα να προσθέσει».
Ρωσία: Δεν σχεδιάζει βιντεοσύνδεση για τη G20 ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να απευθυνθεί στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) μέσω βιντεοσύνδεσης, όπως δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι σχετίζεται με το πρόγραμμα του Πούτιν και την ανάγκη να παραμείνει στη Ρωσία.
Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η πλήρης απόσυρση στρατιωτών από τη Χερσώνα
Σημειώνεται ότι αποσύρθηκαν όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες από την Χερσώνα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το ρωσικό υπουργικό Αμυνας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι ολοκλήρωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Στην καθημερινή του ενημέρωση που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το υπουργείο δήλωσε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός μεταφέρθηκαν στην αριστερή ή ανατολική όχθη του Δνείπερου.
Είπε ότι η αποχώρηση ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Μόσχας.
Ηδη από το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν φωτογραφίες, που δείχνουν αρκετά ανοίγματα να έχουν καταστραφεί στη μοναδική οδική γέφυρα έξω από τη Χερσώνα.
Αυτό ώθησε bloggers που παρακολουθούν στενά τον πόλεμο να πουν ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου έχει ολοκληρωθεί.
Η Ρωσία διέταξε την απόσυρση την Τετάρτη, αφού δήλωσε ότι οι προσπάθειές της να διατηρήσει τη θέση της και να προμηθεύσει στρατεύματα ήταν "μάταιες" μπροστά στην αυξανόμενη ουκρανική αντεπίθεση.
Το υπουργείο δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι δεν είχε απομείνει ούτε ένα κομμάτι στρατιωτικού υλικού ή στρατιώτης στη δυτική πλευρά του ποταμού, η οποία περιλαμβάνει την περιφερειακή πρωτεύουσα Χερσώνα, και ότι δεν είχε υποστεί καμία απώλεια προσωπικού ή εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της αποχώρησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.