Κοσμος

Η Apple περιορίζει το AirDrop στα iPhones στην Κίνα λόγω διαδηλωτών

H λειτουργία ανταλλαγής αρχείων χρησιμοποιήθηκε από αντικυβερνητικές οργανώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple
Apple © Pixabay

Χρήση του Airdrop από αντικυβερνητικές οργανώσεις στην Κίνα - Πώς δρούσαν - Πώς απαντά η Apple

Η Apple έχει περιορίσει τις λειτουργίες ανταλλαγής αρχείων στα iPhones στην Κίνα, ένα μήνα μετά τις αναφορές ότι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία αυτή για να μοιράζονται ψηφιακά φυλλάδια με αγνώστους.

Σύμφωνα με την ενημερωμένη έκδοση της λειτουργίας AirDrop που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, οι χρήστες iPhone στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν αρχεία από αγνώστους μόνο για ένα 10λεπτο πριν αυτό κλείσει αυτόματα. Η λειτουργία δεν είχε προηγουμένως χρονικό όριο.

Η ενημέρωση καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λήψη απροσδόκητων αρχείων από αγνώστους.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από εκτεταμένες αναφορές ανθρώπων που χρησιμοποιούν το AirDrop και δέχτηκαν φυλλάδια που επικρίνουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Οι κινέζικες Αρχές διέγραψαν γρήγορα βίντεο και αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αναφέρονταν στη διαμαρτυρία, ενώ εκατοντάδες χρήστες στη δημοφιλή εφαρμογή WeChat είδαν μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς τους αφού μίλησαν για τη σπάνια πράξη εξέγερσης.

Τα τηλέφωνα της Apple που πωλήθηκαν εκτός της ηπειρωτικής Κίνας την Πέμπτη δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την ενημέρωση, ενώ τα iPhones που πωλήθηκαν στην Κίνα εμφάνιζαν το όριο ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία βρισκόταν ο λογαριασμός App Store του χρήστη.

Η περιγραφή για τους χρήστες ανέφερε ότι η ενημέρωση «περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ