- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βρετανός καλλιεργεί το «φυτό της αυτοκτονίας» - Είναι το πιο επικίνδυνο στον πλανήτη
Τι αναφέρεται για όσους έχουν έρθει σε επαφή
Bρετανός καλλιεργεί το φονικό φυτό της Αυστραλίας - Το πιο επικίνδυνο στον πλανήτη
Ένας Βρετανός καλλιέργησε το «πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο», γνωστό ως «φυτό αυτοκτονίας», με τσίμπημα που μοιάζει με «κάψιμο με καυτό οξύ και ταυτόχρονη ηλεκτροπληξία». Ο Ντάνιελ Τζόουνς αποφάσισε να καλλιεργήσει το Gympie-Gympie στο σπίτι του - όπου βρίσκεται σε ένα κλουβί με μια πινακίδα κινδύνου.
Good to know that, even in these dark times, #HeadlineOfTheDay is there for us. pic.twitter.com/FL1NrlZMf5
— Michael Moran (@TheMichaelMoran) November 2, 2022
Το φυτό, που επίσημα ονομάζεται Dendrocnide Moroides, είναι ικανό να βασανίζει τα θύματά του «για πάνω από ένα χρόνο, αν δεν αφαιρεθούν οι κεντρίσιες τρίχες του από το δέρμα» - οδηγώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στην αυτοκτονία. Απαντάται στην Αυστραλία και οι ντόπιοι αποκαλούν λένε πως σε κάνει να θες να δώσεις τέλος στη ζωή σου και πως ακόμη είναι ικανό να σκοτώσει έναν σκύλο ή ένα άλογο.
Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν εκτεταμένες επαφές με το φυτό. Ένας άνδρας, ο οποίος έπεσε σε ένα θάμνο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν δεμένος σε ένα φορείο στο νοσοκομείο, ουρλιάζοντας, για τρεις εβδομάδες. Ένας άλλος χτυπήθηκε στο στήθος στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για δύο χρόνια, το στήθος του πονούσε κάθε φορά που έκανε ντους.
Η μόνη θεραπεία έχει προταθεί μάλιστα από έναν άνθρωπο που το μελέτησε καλά, τον επιστήμονα Χιου Σπένσερ του Cape Tribulation Tropical Research Station, ο οποίος είπε στο «Australian Geographic» πως αν σε τσιμπήσει, πρέπει να ξεπλύνεις την περιοχή με υδροχλωρικό οξύ και να αφαιρέσεις με κερί όλα τα τριχίδια.
Κάτι αντίστοιχο καταμαρτυρεί και η Μαρίνα Χάρλει εντομολόγος και βιολόγος που πέρασε τρία χρόνια στην Αυστραλία μελετώντας το Gympie Gympie, η οποία παρά το γεγονός ότι φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό δεν απέφυγε το τσίμπημα. Αφού πέρασε μερικές μέρες στο νοσοκομείο, πέρασε τους επόμενους μήνες με αφόρητους πόνους και διάφορες αλλεργίες που αναπτύχθηκαν κατόπιν. «Το τσίμπημά του είναι ο χειρότερος πόνος που μπορείς να φανταστείς, σαν να σε καίνε με καυτό οξύ και να σου βάζουν και ηλεκτρικό ρεύμα ταυτοχρόνως», είπε χαρακτηριστικά.
Ζει στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και αποτελούσε διαχρονικό πονοκέφαλο για ξυλοκόπους, δασοκόμους και κατασκηνωτές, γι’ αυτό και πλέον όλοι προμηθεύονται προστατευτικό εξοπλισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.