- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έφηβοι στις ΗΠΑ σκότωσαν την καθηγήτριά τους για τον κακό βαθμό στα Ισπανικά
Τι ανέφεραν στο δικαστήριο
Δολοφονία καθηγήτριας ισπανικών στην Αϊόβα: Έφηβοι μαθητές οι δράστες - Τα στοιχεία σε βάρος τους και η υπερασπιστική γραμμή
Εκδίκηση για τον κακό βαθμό που τους έβαλε η καθηγήτρια ισπανικών θέλησαν να πάρουν δύο έφηβοι στην Αϊόβα, σκοτώνοντας την καθηγήτριά τους. Το δικαστήριο, μετά την εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης, υποστηρίζει ότι αυτό ήταν το κίνητρο των δύο ανήλικων δραστών.
Ο Willard Miller και ο Jeremy Goodale κατηγορούνται για τη δολοφονία της 66χρονης καθηγήτριάς τους Nohema Graber στη μικρή πόλη Fairfield στις 2 Νοεμβρίου 2021. Ο Miller είχε συναντηθεί με την Graber στο Fairfield High School για να συζητήσουν τον κακό του βαθμό στην τάξη της το απόγευμα της δολοφονίας της. Αργότερα την ίδια ημέρα, η δασκάλα οδήγησε το φορτηγό της σε ένα πάρκο όπου ήταν γνωστό ότι έκανε καθημερινές βόλτες μετά το σχολείο. Ένα 24ωρο αργότερα το πτώμα της δασκάλας βρέθηκε άσχημα χτυπημένο κάτω από έναν μουσαμά και ένα καρότσι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Miller και ο Goodale, που ήταν και οι δύο 16 ετών τότε, την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.
Ο Miller είπε στην αστυνομία ότι ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο η Graber δίδασκε ισπανικά και ήταν θυμωμένος που ο χαμηλός βαθμός που του έδωσε μείωνε τη συνολική του επίδοση. «Ο κακός βαθμός πιστεύεται ότι είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της Graber και συνδέεται άμεσα με τον Miller», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν από τον εισαγγελέα της κομητείας Τζέφερσον, και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα της Αϊόβα.
Δολοφονία καθηγήτρια στην Αϊόβα: Τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τους δύο μαθητές
Ο Μiller αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στον θάνατο της δασκάλας του, αλλά «αργότερα δήλωσε ότι γνώριζε τα πάντα, αλλά δεν συμμετείχε», ισχυριζόμενος ότι μια «περιφερόμενη ομάδα μασκοφόρων παιδιών» σκότωσε την Graber. Μάρτυρες εντόπισαν δύο άνδρες να οδηγούν το φορτηγό του Graber έξω από το πάρκο λιγότερο από μία ώρα αφότου έφτασε η δασκάλα. Το βαν εγκαταλείφθηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου και ένας μάρτυρας εντόπισε τα δύο έφηβα αγόρια καθώς περπατούσαν στον ίδιο δρόμο.
Ενοχοποιητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο έτερος δράστης, ο Goodale, φέρεται να καυχήθηκε για τη δολοφονία σε έναν φίλο του στο Snapchat. Ένας μάρτυρας έδωσε φωτογραφίες από μια συνομιλία στο Snapchat με τον έφηβο που ενέπλεξε ονομαστικά τον εαυτό του και τον Miller στη δολοφονία της Graber. Ωστόσο, η δικηγόρος του Miller είπε ότι τέσσερα εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν παράνομα και ζητά από το δικαστήριο να ακυρώσει και τα τέσσερα και να αποκρύψει στοιχεία από το Snapchat, καθώς και από το σπίτι του πελάτη της.
Και τα δύο αγόρια, που είναι τώρα 17 ετών, θα δικαστούν ως ενήλικες. Η δίκη του Miller έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου στο Council Bluffs και η δίκη του Goodale θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Ντάβενπορτ.
Με πληροφορίες από NY Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.