Κοσμος

To μακρύτερο τρένο στον κόσμο πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στις Άλπεις (βίντεο)

Έχει μήκος σχεδόν 2 χλμ., αποτελούμενο από 100 βαγόνια!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To πιο μακρύ τρένο στον κόσμο
To πιο μακρύ τρένο στον κόσμο Το © ΕPA Pool

Ελβετία: Αυτό είναι το μεγαλύτερο τρένο του κόσμου – Αποτελείται από 100 βαγόνια και σπάει κάθε ρεκόρ

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία σιδηροδρόμων στην Ελβετία κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερο τρένο, καθώς πραγματοποίησε ταξίδι στις Άλπεις. Το τρένο μήκους 1.910 μέτρων μετέβη από την πόλη Πρέντα στο Μπέργουεν, μέσω της διαδρομής που η UNESCO έχει χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνολικά 25 τρένα συνθέτουν τη θηριώδη αμαξοστοιχία, ενώ το ταξίδι ολοκληρώθηκε σε περίπου μία ώρα, περνώντας μέσα από 22 τούνελ και 48 γέφυρες.Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 175 χρόνια ζωής της εταιρείας.

«Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της πανδημίας. Χάσαμε περίπου το 30% των εσόδων μας από τα εισιτήρια και έτσι προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε κάτι που θα έδινε μεγάλη δημοσιότητα. Ειδικά για αυτή την μοναδική διαδρομή» είπε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Rhaetian Railway, Ρενάτο Φασιάτι.

Εκατοντάδες λάτρεις των τρένων συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της διαδρομής προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το τεράστιο τρένο στο παρθενικό του ταξίδι. Η χωρητικότητα της αμαξοστοιχίας ανέρχεται σε 4,550 επιβάτες αν και από την επόμενη εβδομάδα τα 25 τρένα θα χωριστούν ώστε να μπουν στα κανονικά δρομολόγια.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ