- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Θερμή αντίδραση Μπάιντεν στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Σούνακ
Τι είπε ο αμερικανός πρόεδρος για τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας
Ανάληψη πρωθυπουργίας στη Βρετανία από τον Ρίσι Σούνακ - Η πρώτη αντίδραση του Τζο Μπάιντεν - Πώς την χαρακτήρισε
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε χθες, Δευτέρα, "επαναστατική" την αναμενόμενη ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας από τον Ρίσι Σούνακ, τον πρώτο μη λευκό που αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.
«Είναι καταπληκτικό, είναι ένα επαναστατικό ορόσημο και αυτό μετράει», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο για την ινδουιστική γιορτή Ντιβάλι.
Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, ένας πλούσιος πρώην τραπεζίτης με το τυπικό υπόβαθρο της βρετανικής ελίτ, θα είναι το νεαρότερο πρόσωπο που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία στην σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και το πρώτο ινδικής καταγωγής, καθώς οι παπούδες του ζούσαν στην Πεντζάμπ, περιοχή στη βόρεια Ινδία, πριν από την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1947.
Ο Μπάιντεν θα μιλήσει μαζί του «εντός των ερχόμενων ημερών», ανακοίνωσε εξάλλου ο Λευκός Οίκος.
"Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να μιλήσει μαζί (...) με τον κ. Σούνακ τις προσεχείς ημέρες", δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, διευκρινίζοντας ότι θα περιμένει πρώτα, όπως συνηθίζεται, να συναντηθεί ο Σούνακ με τον βασιλιά Κάρολο Γ' σήμερα για να του αναθέσει ο Βρετανός μονάρχης την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κέρδισε χθες την κούρσα στους κόλπους των Τόρις για την Ντάουνινγκ Στριτ, χωρίς αντίπαλο, αφού ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση και η αντίπαλός του Πένι Μόρντοντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να είναι υποψήφια, έπειτα από μια εκστρατεία-αστραπή που πυροδοτήθηκε από την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.