- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινό άρθρο Σολτς - Φον ντερ Λάιεν: «Σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»
«Είναι χρέος μιας ολόκληρης γενιάς»
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της χώρας θέλουν ο καγκελάριος της Γερμανίας και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι αποστολή μιας «ολόκληρης γενιάς» και θα απαιτήσει στρατηγική επιπέδου «σχεδίου Μάρσαλ», τόνισαν σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στον ιστότοπο της Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε ενόψει σημερινού γερμανοουκρανικού επιχειρηματικού φόρουμ επικεντρωμένου στην ανοικοδόμηση στο Βερολίνο. Το φόρουμ αυτό θα ανοίξουν μαζί ο κ. Σολτς και ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.
Η Ευρώπη έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην υποστήριξη της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, χώρας υποψήφιας προς εισδοχή στην ΕΕ, τόνισαν ο κ. Σολτς και η κυρία φον ντερ Λάιεν. «Ο δρόμος της ανοικοδόμησης είναι επίσης κατά συνέπεια ο δρόμος της Ουκρανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η Ουκρανία υπερασπίζεται επίσης τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, το θεμέλιο της ειρηνικής συνύπαρξης μας και της ευημερίας μας σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι όταν υποστηρίζουμε την Ουκρανία οικοδομούμε το μέλλον μας και αυτό της Ευρώπης μας», σύμφωνα με το κείμενο.
Ο κ. Σολτς έχει ήδη πει πως η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας που θα διαρκέσει δεκαετίες.
Ουκρανία - Έχει χάσει το 90% των υποδομών της
Σημειώνεται ότι η Ουκρανία έχει απολέσει περί το 90% των υποδομών αιολικής ενέργειας αφότου άρχισε ο πόλεμος με την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες Κυριακή ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο.
Έχει επίσης καταστραφεί το 40 ως 50% των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συμπλήρωσε ο Χαλουσένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ο υπουργός δεν διευκρίνισε τη δυναμικότητα των εγκαταστάσεων, είπε πάντως πως το Κίεβο είχε επεκτείνει σημαντικά τις υποδομές παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Πριν από τον πόλεμο, οι ΑΠΕ συνεισέφεραν το 10 ως 11% του ενεργειακού μείγματος, σημείωσε, ωστόσο πλέον η Ουκρανία είναι πιο εξαρτημένη παρά ποτέ από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.
Τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός μοιάζει να έχει αποδυθεί σε εκστρατεία με σκοπό την καταστροφή των υποδομών που εγγυώνται την ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση μεγάλου μέρους της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Οι αντιφάσεις μιας πλατφόρμας που διχάζει
Κατασκοπεία, σύσταση συμμοριών, υπεργολαβία τρομοκρατίας και οι προειδοποιήσεις του Εμμανουέλ Ραζαβί
Σοβαρό κενό ασφαλείας στην αεράμυνα των ΗΠΑ
Κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση
Οι ΗΠΑ έχουν διεξαγάγει πάνω από 7.800 αεροπορικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε ο πόλεμος
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.