- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπεν Γουάλας δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός – Πιθανόν να στηρίξει τον Τζόνσον
Ζυμώσεις εντός των Συντηρητικών
Βρετανία: Ο Μπεν Γουάλας δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός - Στηρίζει την επαναφορά του Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα στηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον.
Μετά την ανακοίνωση της Τρας ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία, ύστερα από έξι εβδομάδες στη θέση αυτή, τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να την διαδεχθούν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις 100 ψήφους από τους Συντηρητικούς βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία εκλογής.
«Νιώθω ότι μπορώ να προσδώσω αξία με το να κρατώ τους πολίτες ασφαλείς, στην άμυνα, με το να είμαι υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο Γουάλας σε δημοσιογράφους. «Είναι η δουλειά που κάνω και είναι η δουλειά που σκοπεύω να κάνω, άρα δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος για την πρωθυπουργία αυτή τη φορά».
Ο προκάτοχος της Τρας, ο Μπόρις Τζόνσον, και ο πρώην υπουργός του επί των Οικονομικών, ο Ρίσι Σουνάκ, είναι οι βασικοί πιθανοί διεκδικητές, αν και κανείς από τους δυο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του.
Εντός του Συντηρητικού κόμματος έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία fast-track για την εκλογή νέας ηγεσίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο αντικαταστάτης της Λιζ Τρας.
Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί έως τις 28 Οκτωβρίου το αργότερο, και οι υποψήφιοι που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να προταθούν από τουλάχιστον 100 Συντηρητικούς βουλευτές –πράγμα που σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα υπάρχουν το πολύ τρεις υποψήφιοι.
Οι βουλευτές στη συνέχεια θα επιλέξουν την τελική δυάδα και θα υπάρξει μια ενδεικτική ψηφοφορία για να δουν ποιον στηρίζει η πλειοψηφία. Εάν το πρόσωπο που θα βρεθεί στη δεύτερη θέση δεν αποχωρήσει, τότε τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται έως την Παρασκευή.
Δεδομένων των διαφορών εντός του κόμματος, δεν υπάρχει κάποιος προφανής ενωτικός υποψήφιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.