Κοσμος

Ο Guardian παίρνει στο... ψιλό την Λιζ Τρας - Η δηλητηριώδης ατάκα

Το newsletter του γνωστού δημοσιογραφικού οργανισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λιζ Τρας στο «επίκεντρο» του σχολιασμού στη Βρετανία
Η Λιζ Τρας στο «επίκεντρο» του σχολιασμού στη Βρετανία © EPA/TOLGA AKMEN

Το «σχόλιο» του Guardian για την παραίτηση της Λιζ Τρας - Το newsletter του γνωστού δημοσιογραφικού οργανισμού

Την παραίτηση της Λις Τρας από τον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας σχολίασε με μοναδικό τρόπο ο Guardian.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογραφικός οργανισμός πέραν των άρθρων που ανήρτησε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, επέλεξε έναν ακόμα, ευφάνταστο τρόπο να καυτηριάσει την ταραχώδη κατάσταση της πολιτικής σκηνής της χώρας. 

Έτσι, στο newsletter που αποστέλει σε όσους είναι αναγνώστες και έχουν κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα, επέλεξε ως «Θέμα» το «Support journaism that lasts longer than a British prime minister», δηλαδή «Υποστηρίξτε την δημοσιογραφία που διαρκεί περισσότερο από έναν Βρετανό πρωθυπουργό».

Στο σώμα κειμένου, η γνωστή πολιτική συντάκτρια του Guardian, Pippa Crerar, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ακόμη και για τα πρόσφατα βρετανικά δεδομένα, η σύντομη θητεία της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού ήταν μια θεαματική καταστροφή. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που κάποτε εμφανιζόταν στην παγκόσμια σκηνή ως ένα καλά κυβερνημένο, σταθερό έθνος, κινδυνεύει σήμερα να ταπεινωθεί και να υποστεί μακροπρόθεσμη ζημιά σε αυτό το πιο πολύτιμο πράγμα: την εθνική αξιοπιστία.

Για την ομάδα των πολιτικών ρεπόρτερ του Guardian, αυτές οι τελευταίες 45 ημέρες ήταν τόσο σημαντικές όσο τίποτα άλλο που έχουμε δει σε χρόνια πολιτικής αναταραχής. Ήταν μπερδεμένο, συναρπαστικό, προνόμιο αλλά και σοβαρή ευθύνη.

Η δουλειά μας είναι να εξετάζουμε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας για να διασφαλίσουμε ότι είναι ειλικρινείς, ικανοί και δίκαιοι. Όταν δεν είναι, το αναφέρουμε. Αυτό είναι ένα ζωτικό μέρος της δημοκρατίας. Αναγκάζει τους ηγέτες μας να πληρούν τα βασικά πρότυπα ικανότητας και εντιμότητας. Όταν δεν το κάνουν, όπως στην περίπτωση των δύο προηγούμενων πρωθυπουργών, το αποτέλεσμα είναι σαφές για όλους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ