Κοσμος

Bloomberg: Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς στη Μαύρη Θάλασσα

Το μυστικό πρότζεκτ με την ονομασία «Tayfun»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τουρκία έκανε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς
© Twitter

Η Τουρκία εκτόξευσε μυστικά βαλλιστικό πύραυλο - Το βλήμα πέταξε για 561 χιλιόμετρα - Τι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg

Η Τουρκία προχώρησε το πρωί της Τρίτης σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκε μία κινητή πλατφόρμα για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε. Το βλήμα πέταξε για 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοιχτά της Σινώπης.

Το μυστικό πυραυλικό πρότζεκτ με την ονομασία «Tayfun» βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, τόνισαν πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη εγχώριων όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εν λόγω πρότζεκτ.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 η Τουρκία παρέλαβε τους S-400, δύο χρόνια μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος. Η Άγκυρα ήλπιζε ότι η συνεργασία αυτή θα τη βοηθούσε να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας. Για την αγορά των S-400, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και την απομάκρυναν από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

Πληροφορίες από Bloomberg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ