Κοσμος

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Αυστραλία - Ένας νεκρός

Εντολές για εκκένωση περιοχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Αυστραλία
Πλημμύρες στην Αυστραλία - Δρόμοι ποτάμια © Youtube / The Guardian

Αυστραλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες από την κακοκαιρία - Νεκρός ηλικιωμένος - Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού

Ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Ρότσεστερ, στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες

Σε τρεις πολιτείες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, αυτοκίνητα βρίσκονταν βυθισμένα στα νερά και σπίτια είχαν πλημμυρίσει, με τα προάστια της Μελβούρνης να βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές. Σήμερα οι βροχοπτώσεις άρχισαν να κοπάζουν και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών περπατούσαν σε δρόμους γεμάτους λάσπη όπως και κάθε είδους συντρίμμια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι εντολές εκκένωσης εξακολουθούν να ισχύουν για δεκάδες τοποθεσίες. «Είναι σοβαρό, είναι πιθανώς πάρα πολύ επικίνδυνο», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια Νταν Άντριουζ. Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας πλήττεται εδώ και δύο χρόνια από επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Australia floods: thousands ordered to evacuate as floods hit Victoria and Tasmania

Τον Μάρτιο, η περιοχή αυτή επλήγη σφόδρα από σοβαρές πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους. Επίσης, τον Ιούλιο, χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Η Αυστραλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αντιμετωπίζοντας ολοένα και περισσότερες και μεγαλύτερης έντασης πλημμύρες, πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, κυκλώνες και ξηρασίες όσο εντείνεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Australia floods: Melbourne streets inundated as heavy rain slams southeast

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ