- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο Μπάιντεν χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου: Εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης στην Ανατ. Μεσόγειο
Έπειτα από την ιστορική οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων
Η ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να χρησιμεύει ως εργαλείο συνεργασίας και όχι ως εργαλείο σύγκρουσης δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τους ηγέτες του Ισραήλ και του Λιβάνου για να τους συγχαρεί για αυτό που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει ιστορική εξέλιξη στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.
Ο Λίβανος και το Ισραήλ, δύο χώρες που τυπικά βρίσκονται σε πόλεμο, κατέληξαν σε ιστορική συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους και την άρση των εμποδίων στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.
«Ύστερα από μήνες διαμεσολάβησης των ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις του Ισραήλ και του Λιβάνου συμφώνησαν να τερματίσουν επίσημα τη διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορά τους και να δημιουργήσουν ένα μόνιμο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ τους», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούντ.
Η συμφωνία θα επιτρέψει την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων προς όφελος και των δύο χωρών, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, για τον οποίο αυτή η συμφωνία «προασπίζει την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα του Ισραήλ» και επιτρέπει στον Λίβανο να αρχίσει να εκμεταλλεύεται τους δικούς του ενεργειακούς πόρους».
Ενημερώνοντας δημοσιογράφους, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η συμφωνία θα παράσχει στον Λίβανο νέες δυνατότητες για άμεσες ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.
Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η συμφωνία δεν ήταν εύκολη στη διαπραγμάτευση και μπορεί να υπάρχουν δύσκολες στιγμές στην πορεία. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν μεσολαβητικό ρόλο σε περίπτωση ανάγκης. «Είναι μια οριοθέτηση συνόρων που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να επιδιώξουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, χωρίς σύγκρουση. Αυτός είναι ο στόχος», είπε ο αξιωματούχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.