Κοσμος

Υπάλληλος με σύνδρoμο Down προσελήφθη ξανά στα Wendy's - Viral post οδήγησε στην επαναπρόσληψή του

Η ανάρτηση στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο Wendy's
Εστιατόριο Wendy's © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Wendy's: Η απόλυση υπαλλήλου με σύνδρομο Down - Το post στο Facebook - Η επαναπρόσληψη.

Ένας άνδρας με σύνδρομο Down, ο οποίος απολύθηκε από τη δουλειά του μετά 20 χρόνια, επανήλθε στη θέση του, μετά από μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε viral.

Ο Dennis Peek, 51 ετών, εργαζόταν σε ένα εστιατόριο Wendy's στο Stanley, για πάνω από δύο δεκαετίες, όταν απολύθηκε επειδή «δεν ήταν σε θέση να κάνει τη δουλειά του όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος», υποστήριξε η αδελφή του Peek σε ανάρτησή της στο Facebook.

Εξοργισμένη, η αδελφή του Cona Young Turner περιέγραψε λεπτομερώς τη δοκιμασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι ήταν «συντετριμμένη» όταν απολύθηκε.

wendys

«Το όνειρό του ήταν να συνταξιοδοτηθεί από εκεί κάποια μέρα και ανυπομονούσε για ένα τεράστιο πάρτι συνταξιοδότησης», έγραψε η Τέρνερ στο Facebook στις 5 Οκτωβρίου. «Μπορεί απλά να του κάνουμε αυτό το πάρτι και να του πούμε ότι έχει συνταξιοδοτηθεί, επειδή δεν καταλαβαίνει ότι απολύθηκε».

«Μου είπαν ότι ήταν ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντα μιας κανονικής εργασίας ενός ατόμου», συνέχισε. «Εξετάζω επίσης την παράνομη απόλυση ενός υπαλλήλου με ειδικές ανάγκες. Είμαι πολύ απογοητευμένη με τη διοίκηση των Wendy's στο Stanley, δεν έχουν ιδέα πώς πλήγωσαν τον αδελφό μου!».

Αργότερα η Turner ενημέρωσε την ανάρτησή της για να πει ότι το εστιατόριο έδωσε στον Peek πίσω τη δουλειά του, ευχαριστώντας τον κόσμο για την υποστήριξή του. Σύμφωνα με το WSOC, η Turner έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Carolina Restaurant Group την επομένη της ανάρτησής της στο Facebook, λέγοντας ότι θα επαναπροσλάβουν τον αδελφό της και ότι μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαι συγκλονισμένη από την υποστήριξη που δώσατε όλοι στον αδελφό μου και σε μένα!», έγραψε. «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ