- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ουκρανία: Ο στρατός μπήκε στην πόλη Λιμάν - Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί κοντά στο Κουπιάνσκ.
Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.
Νωρίτερα σήμερα ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έχει «περικυκλώσει» πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Λιμάν, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.
«Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λιμάν», είχε δηλώσει ο Τσερεβάτι στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι» βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευταίες ημέρες. «Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους», είχε προσθέσει.
Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα οχήματά τους κοντά στο Κουπιάνσκ
Τουλάχιστον 20 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες μέσα στα οχήματά τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ.
«Εντοπίστηκε οχηματοπομπή με νεκρούς αμάχους. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 20 άνθρωποι είναι νεκροί στα οχήματα αυτά», ανέφερε ο Σινεγκούμποφ στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι (Ρώσοι) κατακτητές επιτέθηκαν εναντίον αυτών των αμάχων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς».
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την ωμότητα», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι στο σημείο έχουν μεταβεί «αστυνομικοί και ειδικοί» και «έχει ξεκινήσει έρευνα».
Χθες Παρασκευή ομάδα του AFP είδε τα πτώματα τουλάχιστον 11 αμάχων που είχαν σκοτωθεί από σφαίρες την ώρα που βρίσκονταν μέσα στα οχήματά τους, σε έναν αυτοκινητόδρομο τον οποίο είχαν εγκαταλείψει οι Ρώσοι κατά την υποχώρησή τους από την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά της η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU έκανε λόγο για 20 αμάχους που σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό εναντίον οχηματοπομπής πολιτών στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ της περιοχής που ελέγχει το Κίεβο και αυτής που ελέγχει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία.
Σε ανακοίνωσή της η SBU ανέφερε ότι επτά οχήματα επλήγησαν από τον βομβαρδισμό μεταξύ της κατεχόμενης περιοχή Σβάτοβε στην επαρχία Λουχάνσκ και του Κουπιάνσκ, το οποίο ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός τον προηγούμενο μήνα.
Την Πέμπτη διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν το Κίεβο ότι βομβάρδισε οχηματοπομπή προσφύγων που έφευγαν από την περιοχή του Χαρκόβου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άμαχοι, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Κλείνει το «Pandoro–Uova gate»
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Η πίεση εντείνεται μετά την πλημμύρα υπερρεαλιστικών αποκαλυπτικών εικόνων
Ευρωβουλευτές ζητούν αναστολή της συμφωνίας ως απάντηση στις απειλές Τραμπ
To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 21 οχήματα επιχειρούν στο σημείο
«Έρχεται η βοήθεια», ενθαρρύνει τους διαδηλωτές ο Τραμπ
Ισχυρή αντίθεση στη χρήση βίας και φόβοι για ρήγμα στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις με Ευρώπη
«Πιο ισχυρό το ΝΑΤΟ με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ»
Πίσω από τις δηλώσεις και τα tweets, τέσσερις αναλυτές επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τι πραγματικά παίζεται στο Ιράν
Δυσαρέσκεια συμμάχων της Μόσχας μετά και τη σύλληψη Μαδούρο
Δημοσκόπηση του AtlasIntel δείχνει προβάδισμα της αντιπολίτευσης και επιφυλάξεις για την επέμβαση των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.