- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζημιές 500 δισ. δολαρίων σε μετοχές και ομόλογα στη Βρετανία από τη μέρα που ανέλαβε η Λιζ Τρας
Το σχέδιο της για την οικονομία δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής
Βρετανία: 500 δισ. έκαναν «φτερά» από τις αγορές από τότε που ανέλαβε η Λιζ Τρας.
Τα 500 δισ. δολάρια ξεπερνούν οι ζημιές στις μετοχές και τα ομόλογα του Σίτι από τότε που η Λιζ Τρας ανέλαβε την πρωθυπουργία, καθώς οι μεγάλες περικοπές φόρων κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Το sell off άρχισε όταν ορκίστηκε πρωθυπουργός και εντάθηκε μετά την πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου της για την οικονομία. Η πτώση της στερλίνας ήταν μάλιστα τόσο απότομη, ώστε να ζητούν πολλοί παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στις αγορές. Αυτή ήρθε μόνο σε φραστικό επίπεδο, με μία καθησυχαστική δήλωση από την κεντρική τράπεζα για το εθνικό νόμισμα.
«Η εμπιστοσύνη στο βρετανικό ενεργητικό έχει διαβρωθεί εν μέσω πληθώρας ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές και την κατεύθυνση στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Τρας» σχολίασε στο Bloomberg η Σουζάνα Στρίτερ, αναλύτρια της Hargreaves Lansdown. «Μόνο μία στροφή 180 μοιρών στις δημοσιονομικές πολιτικές θα μπορούσε να επαναφέρει την αισιοδοξία, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη για κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.
Ο δείκτης FTSE 350 - ο οποίος συνδυάζει τα βαριά χαρτιά των εξαγωγικών εταιρειών του FTSE 100 και τις εταιρείες εκείνες που εστιάζουν στην εγχώρια αγορά του FTSE 250- έχει χάσει περισσότερα από 300 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του από τις 5 Σεπτεμβρίου, όταν επιβεβαιώθηκε ότι η Λιζ Τρας θα είναι η νέα αρχηγός των Τόρις. Στο ίδιο διάστημα ο δείκτης των βρετανικών κρατικών ομολόγων καταγράφει απώλειες 160 δισ. στερλινών (173 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.
H απόδοση του 10ετους βρετανικού ομολόγου έχει από τις 5 Σεπτεμβρίου αυξηθεί κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσης, υπερβαίνοντας έτσι το 4% για πρώτη φορά από το 2010.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος πίσω από την ψηφιακή στρατηγική του Τραμπ εξηγεί πώς τα social media και τα podcasts αναδιαμορφώνουν την πολιτική επικοινωνία
H γαλλόφωνη Coco έχει συνδεθεί με εγκλήματα, όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμό και δολοφονία
Ο βρετανός μονάρχης αποστόμωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Καμιά ανοχή από το υπουργείο δικαιοσύνης για απειλές κατά του προέδρου
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.