- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Ουκρανία
Τι αναμένεται να συζητήσουν
Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Νέα Υόρκη μετά το διάγγελμα Πούτιν.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν σε λίγες ώρες έκτακτο συμβούλιο για την Ουκρανία, μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση.
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, οι ΥΠΕΞ της Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, αλλά και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Ο Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ δεν συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά δεν θα επιτρέψει να την εκφοβίσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία», υπογράμμισε.
Ο Μπορέλ είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του Πούτιν απαιτούν «νέες κυρώσεις εκ μέρους μας».
Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει έξι δέσμες οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο η Ουγγαρία έχει δηλώσει αντίθετη με την επιβολή νέων μέτρων. Προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται ομοφωνία των χωρών μελών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν, στο διάγγελμά του, καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης και της βοήθειας που προσφέρει στην Ουκρανία υπαινισσόμενος ακόμα και χρήση πυρηνικών όπλων και προειδοποιώντας ότι «δεν μπλοφάρουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.