- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεση στο Λουχάνσκ - Η στιγμή που μπαίνουν σε χωριό (βίντεο)
Δηλώνουν αποφασισμένοι να απελευθερώσουν ολόκληρο το Ντονμπάς από τους Ρώσους
Η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Λουχάνσκ. Η στιγμή που μπαίνουν σε χωριό, έχοντας απωθήσει τους Ρώσους στο Ντονμπάς.
Στην Ουκρανία μικρή αλλά «συμβολική» χαρακτηρίζει το Κίεβο την κατάληψη ενός μικρού χωριού κοντά στην πόλη Λισιτσάνσκ στην επαρχία Λουχάνσκ.
Μετά την προέλαση στο Χάρκοβο ο ουκρανικός στρατός έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του για να απελευθερώσει το Λουχάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιουνίου την πλήρη κατάληψη του Λουχάνσκ μετά την πτώση του Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς.
Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσιεύει βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να περιπολούν στο χωριό. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι ο ουκρανικός στρατός είναι αποφασισμένος να διώξει τους Ρώσους από ολόκληρο το Ντονμπάς.
Παράλληλα, έχει θέσει ως όρο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και από την Κριμαία.
Έφθασε η ώρα για το Λουχάνσκ - Πώς οι Ουκρανοί κερδίζουν τους Ρώσους
Εκμεταλλευόμενοι το στρατηγικό λάθος της Ρωσίας να μεταφέρει επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην Κριμαία, στα νότια της Ουκρανίας, και αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα προηγμένα όπλα που έχουν στείλει χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία, οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες στο πεδίο της μάχης στα ανατολικά της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα στο Λουχάνσκ από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με την άλλη περιοχή στο Ντονμπάς, το Ντονέτσκ, όπως και στη Χερσώνα (στα νότια της Ουκρανίας) αλλά και σε μέρος της Ζαπορίζια, με θέμα την ένταξη των εδαφών αυτών στη Ρωσία. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Δύση, η οποία προειδοποίησε για περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου.
Το διάγγελμα Πούτιν δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα
Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να βγει ηττημένη από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Στο διάγγελμά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση και προειδοποίησε ότι δεν μπλοφάρει για τα πυρηνικά, ζητώντας από τη Δύση «να σταματήσει να απειλεί τη Ρωσία».
«Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο» είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες. Και προειδοποίησε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στα πυρηνικά, έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τζιτζικώστας: Αύξηση ασφαλίστρων και 1.800 ακυρώσεις πτήσεων ημερησίως λόγω της κρίσης
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.