Κοσμος

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο ηγέτης των Μετριοπαθών στη Σουηδία

Επιβεβαιώθηκε η επικράτηση του δεξιού μπλοκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ουλφ Κρίστερσον, επικεφαλής του Κόμματος των Μετριοπαθών της Σουηδίας, έλαβε εντολή να προσπαθήσει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.
O ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΟΥΛΦ ΚΡΙΣΤΕΡΣΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ © EPA/Tim Aro/TT SWEDEN OUT

Ο Ουλφ Κρίστερσον, επικεφαλής του Κόμματος των Μετριοπαθών της Σουηδίας, έλαβε εντολή να προσπαθήσει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Ο ηγέτης του κόμματος των Μετριοπαθών Ουλφ Κρίστερσον έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές που έδωσαν την πλειοψηφία στο μπλοκ της δεξιάς/ακροδεξιάς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σουηδικού κοινοβουλίου.

«Ήταν μια απλή απόφαση», δήλωσε ο Αντερς Νόρλεν προσθέτοντας ότι δεν έχει θέσει προθεσμία για την χρονική διάρκεια των διαβουλεύσεων. Οι Μετριοπαθείς, οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι εξασφάλισαν 176 έδρες στο κοινοβούλιο, το οποίο συνθέτουν 349 μέλη, και έχουν οριακή πλειοψηφία έναντι του μπλοκ της κεντροαριστεράς, που συγκεντρώνει 173 έδρες.

Ο Ουλφ Κρίστερσον αναμένεται να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, από την οποία μάλλον θα απουσιάζουν οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες και ίσως ένα ακόμη από τα κόμματα του μπλοκ, υπολογίζοντας στην κοινοβουλευτική τους στήριξη.

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για τη σουηδική πολιτική σκηνή, δεδομένου ότι το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών έχει την ευκαιρία να αποκτήσει επιρροή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής ατζέντας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ