Κοσμος

Εξηγήσεις από Σεργκέι Σοϊγκού θα ζητήσει η ρωσική βουλή

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την υποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεργκέι Σοϊγκού
Σεργκέι Σοϊγκού © EPA/ MINISTRY OF DEFENCE OF THE RUSSIAN FEDERATIONS

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική βουλή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καλέσει τον Σοϊγκού για να λογοδοτήσει.

Το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καλέσει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για να του θέσει ερωτήσεις σε κλειστή συνεδρίαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται τον βουλευτή Σεργκέι Μιρόνοφ.

Το τελευταίο διάστημα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν δεχθεί επικρίσεις από στρατιωτικούς σχολιαστές, αφού έχασαν τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της περιοχής του Χαρκόβου της Ουκρανίας έπειτα από την αστραπιαία προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Μιρόνοφ, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και αρχηγός του μικρού φιλοκρεμλινικού κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», φέρεται να είπε ότι το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις του επιμελητηρίου θα συζητήσει το θέμα την Δευτέρα.

Ο Μιρόνοφ σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι το κόμμα του πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίασης με τη συμμετοχή του Σοϊγκού «όπου οι βουλευτές θα μπορούν να μιλήσουν μαζί του κεκλεισμένων των θυρών και να του θέσουν όλες τις ερωτήσεις που ενδιαφέρουν εμάς και τους πολίτες».

Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου: Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ουκρανίας μετά το Κίεβο

Η αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη Ιζιούμ αποτελεί το πιο σημαντικό στρατιωτικό επίτευγμα των Ουκρανών μετά από τη νίκη τους στη μάχη του Κιέβου τον Μάρτιο σημειώνει το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου.

«Η απώλεια του Ιζιούμ καταδικάζει το αρχικό σχέδιο εκστρατείας της Ρωσίας για αυτή τη φάση του πολέμου και διασφαλίζει ότι οι ρωσικές προελεύσεις προς το Μπαχμούτ ή γύρω από την πόλη του Ντονέτσκ δεν μπορούν να είναι αποφασιστικές (αν πραγματοποιηθούν). Ακόμη και η ρωσική κατάληψη του Μπαχμούτ, η οποία είναι απίθανο να συμβεί, δεδομένου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παγιδευτεί σε μικροσκοπικούς γύρω οικισμούς για εβδομάδες, δεν θα υποστήριζε πλέον καμία μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των αρχικών στόχων αυτής της φάσης της εκστρατείας, δεδομένου ότι δεν θα υποστηριζόταν από μια προέλαση από το Ιζιούμ στα βόρεια. Οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον του Μπαχμούτ και γύρω από την πόλη του Ντονέτσκ έχουν χάσει έτσι κάθε πραγματική επιχειρησιακή σημασία για τη Μόσχα και απλώς σπαταλούν μέρος της εξαιρετικά περιορισμένης αποτελεσματικής μαχητικής δύναμης που διατηρεί η Ρωσία», καταλήγουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ