Κοσμος

Σεργκέι Σοϊγκού: Το θρίλερ με την καρδιακή προσβολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Το Νο2 στη Ρωσία βρίσκεται στην Εντατική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/ALEXEI NIKOLSKY/KREMLIN POOL/SPUTNIK

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, υπέστη έμφραγμα «όχι όμως από φυσικά αίτια». Πληροφορίες ότι έπεσε σε δυσμένεια του Πούτιν.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, υπέστη καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη δημόσια σφαίρα σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η καρδιακή προσβολή, που υπέστη ο Σεργκέι Σοϊγκού, δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια.

Ειδικότερα, επικαλούμενη μαρτυρία Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία η «Daily Mail» αναφέρει ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας παραμένει στην Εντατική.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που «φουντώνουν» οι φήμες ότι το άλλοτε Νο2 στη Ρωσία και στενός σύμμαχος του Πούτιν, έχει πέσει σε δυσμένεια. Οι μεγάλες απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να σπάσει το γυαλί στις άλλοτε στενές σχέσεις Πούτιν με Σοϊγκού.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Λεονίντ Νεβζλίν, ο 66χρονος Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν και Νο2 στη Ρωσία δεν αποκλείεται να έπεσε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σεργκέι Σοϊγκού: Πότε ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ρώσου υπουργού Άμυνας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου 2022. Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν από τρία σημεία στην Ουκρανία, στοχεύοντας σε μια «επιχείρηση - αστραπή» για την κατάληψη κεντρικών πόλεων στα ανατολικά, τα νότια και τα βόρεια, καθώς και της πρωτεύουσας, Κίεβο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε το Κρεμλίνο. Ο ουκρανικός στρατός αντιστάθηκε και κατάφερε, με εξαίρεση τη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας, να κρατήσει πόλεις - κλειδιά, όπως το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη. Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να πετυχαίνουν καίρια πλήγματα στον ρωσικό στρατό.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Σοϊγκού σε έκθεση όπλων στη Μόσχα (Δεκέμβριος 2021)
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Σοϊγκού σε έκθεση όπλων στη Μόσχα (Δεκέμβριος 2021) © EPA/MIKHAIL METZEL/TASS/KREMLIN POOL/SPUTNIK

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Σεργκέι Σοϊγκού έγινε στις 11 Μαρτίου 2022 κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι εκείνη την ημέρα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας εμφανιζόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ