- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε πείσμα της ακρίβειας ο όμιλος Zara αύξησε τις πωλήσεις του κατά 41%
Η εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε ο όμιλος Zara. Τα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Αύξηση των κερδών και των πωλήσεων κατέγραψε η ισπανική Inditex στο α' εξάμηνο του 2022, καθώς η αύξηση των online πωλήσεων στο β΄ τρίμηνο του έτους ενίσχυσε τις επιδόσεις της ιδιοκτήτρια της επωνυμίας ρούχων Zara.
Η ισπανική εταιρεία μόδας, που έχει επίσης στην κατοχή της Bershka, Massimo Duti, Pull&Bear, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Ιουλίου, αυξήθηκαν στα 1,79 δισ. ευρώ από τα 1,27 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 14,85 δισ. ευρώ από τα 11,94 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις σε καταστήματα και μέσω διαδικτύου σε σταθερό νόμισμα μεταξύ 1 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν 11% σε σχέση με την περίοδο-ρεκόρ πέρυσι.
Η Inditex τόνισε ότι αναμένει οι πωλήσεις διαδικτύου να υπερβούν το 30% των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2024.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 2,43 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο από τα 1,69 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στα 4,03 δισ. ευρώ από τα 3,10 δισ. ευρώ.
Για το έτος, η Inditex αναμένει σταθερό μεικτό περιθώριο, συν/πλην 50 μονάδες βάσης, καθώς και θετική συναλλαγματική επίδραση 0,5% στις πωλήσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Inditex, Óscar García Maceiras, δήλωσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα της εταιρείας είναι απόρροια «της μόδας μας, της εμπειρίας αγορών που προσφέρουμε και της δέσμευσης των ανθρώπων μας».
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.