Κοσμος

Τι θα απογίνουν τώρα τα αγαπημένα κόργκι της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Από μικρή ηλικία είχε συνεχώς κοντά της σκυλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλίσσα Ελισάβετ κόργκι
Η Βασίλισσα Ελισάβετ με ένα κόργκι © EPA Pool

Τα Κόργκι της βασίλισσας: Η Ελισάβετ και τα αγαπημένα της σκυλιά. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνώστο πως είχε αγάπη στην ράτσα σκυλιών Κόργκι. Πριν πεθάνει φέρεται να είχε τέσσερα σκυλιά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Κένελ, είχε δύο Pembroke Welsh κόργκι, τον Muick και τον Sandy, καθώς και ένα ηλικιωμένο ημίαιμο κόργκι που ονομαζόταν Candy. Ένα κόκερ σπάνιελ, η Lissy, φέρεται να προστέθηκε στην παρέα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο Joe Little, βασιλικός βιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Majesty, δήλωσε στο CNN ότι τα σκυλιά θα φροντίζονται από το βασιλικό προσωπικό πριν υιοθετηθούν από την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου. «Η πριγκίπισσα Άννα είχε δικά της κόργκι στο παρελθόν», εξήγησε. «Τα τελευταία προήλθαν από τον Δούκα της Υόρκης και τις κόρες του, οπότε ίσως θα μπορούσαν να πάνε σε αυτόν. Είναι απίθανο να χωριστούν».

Η σχέση της με τα Κόργκι ξεκίνησε στην παιδική ηλικία της, όταν ο πατέρας της, βασιλιάς τότε, Γεώργιος έφερε ένα σκυλάκι στην πριγκίπισσα Ελισάβετ και τη μικρότερη αδερφή της, Μαργαρίτα. Τα κορίτσια το ερωτεύτηκαν αμέσως.

Η Dookie, όπως ονομάστηκε, αναπαράχθηκε, με αποτέλεσμα σύντομα η βασιλική οικογένεια να αποκτήσει μια δυναστεία από Κόργκι. Ένα από αυτά, η Susan, λατρεύτηκε τόσο από την Ελισάβετ, ώστε αποφάσισε να την πάρει μαζί της στο ταξίδι του μέλιτος με τον πρίγκιπα Φίλιππο, το 1947.

Η βασίλισσα συχνά πιστώνεται με τη δημιουργία της ράτσας «ντόργκι», όταν το κόργκι της ζευγάρωσε με ένα ντασχάουντ που ανήκε στην αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Ακόμα και μετά τη στέψη της Ελισάβετ, πάντα υπήρχε κάποιο Κόργκι να την ακολουθεί, σε περιοδείες αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Εκτιμάται ότι σε όλη της τη ζωή απέκτησε περίπου τριάντα σκυλιά – τα τελευταία, το 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ