Κοσμος

H Βόρεια Κορέα «οπλίζει» τη Ρωσία

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: H Βόρεια Κορέα «οπλίζει» τη Ρωσία
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPΑ Pool

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: H Βόρεια Κορέα «οπλίζει» τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Μόσχα αγοράζει εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που ακολουθεί τα δημοσιεύματα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιεί ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν την τα δημοσιεύματα των New York Times, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αναμένεται να προχωρήσει σε πρόσθετες αγορές βορειοκορεατικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Βόρεια Κορέα επιδίωξε να συσφίξει τις σχέσεις με τη Ρωσία καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Δύσης έχουν απομακρυνθεί από τη Μόσχα λόγω του πολέμου της στην Ουκρανία. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι η «ηγεμονική πολιτική» της Δύσης δικαιολογεί τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατευθεί.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε τον Αύγουστο μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6 και Shahed-series, που αγοράστηκαν  ως μέρος αυτού που η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει ότι είναι πιθανό μέρος ενός ρωσικού σχεδίου για την απόκτηση εκατοντάδων ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.