- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: «Η Ρωσία θέλει διαπραγματεύσεις για να έχει χρόνο για νέα επίθεση»
Τι υποστηρίζει το Κίεβο
Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει διαπραγματεύσεις για να έχει τον χρόνο να προετοιμάσει μια νέα επίθεση.
Η Ρωσία επιδιώκει να σύρει την Ουκρανία σε νέες διαπραγματεύσεις ώστε να της δοθεί χρόνος για να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές δυνατότητές της και να εξαπολύσει νέα επίθεση, υποστήριξε σήμερα ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Εδώ και εβδομάδες το Κρεμλίνο «προσπαθεί να πείσει την Ουκρανία να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις» για «να παγώσει τη σύγκρουση, διατηρώντας το ισχύον στάτους κβο στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ. Η Ρωσία «μεταφέρει τις προτάσεις της μέσω διαφόρων μεσολαβητών», πρόσθεσε, χωρίς να τους κατονομάσει.
Σύμφωνα με το Κίεβο δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία επαφή με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συνάντησε τον Ρώσο ομόλογό του στις αρχές Αυγούστου και στη συνέχεια πήγε στην Ουκρανία, την Παρασκευή, για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, έχει δηλώσει πολλές φορές έτοιμος να μεσολαβήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Ουκρανία: H Μόσχα «δεν επιθυμεί» σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Η Ουκρανία ωστόσο πιστεύει ότι στην πραγματικότητα η Μόσχα «δεν επιθυμεί» σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά μόνο μια «επιχειρησιακή παύση» για τον στρατό της, ώστε στη συνέχεια να εξαπολύσει νέα επίθεση, σχολίασε ο Ποντολιάκ.
Το Κίεβο απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση για τα εδάφη υπό ρωσική κατοχή, τα οποία ελπίζει ότι θα ανακαταλάβει. Σε αυτά περιλαμβάνει και τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας καθώς και τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
Ο Ποντολιάκ διαβεβαίωσε ότι «οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται για όσο καιρό χρειαστεί. Είναι ένας πόλεμος για την ύπαρξή μας, δεν έχουμε άλλη λύση. Το να εγκαταλείψουμε τον αγώνα θα σημάνει όχι μόνο την καταστροφή του ουκρανικού κράτους αλλά και όλων των πολιτών του», υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.