- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει βίντεο της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα
Με...αστραπιαίες κινήσεις
Ρωσία: Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι εντόπισε την δολοφόνο της Ντούγκινα.
Η Ρωσία ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι οι ουκρανικές Αρχές βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του του υπερεθνικιστή ρώσου φιλόσοφου Αλεξάντρ Ντούγκιν. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), την προμελετημένη από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφονία εκτέλεσε η oυκρανή υπήκοος Νατάλια Βοβκ.
Η Βοβκ έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου μαζί με την κόρη της Σοφία Σαμπάν, οι οποίες «την ημέρα της δολοφονίας» βρισκόντουσαν «στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ “Tradition”, όπου η Ντούγκινα ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη», ανακοίνωσε η FSB. «Αφότου πυροδότησε μία ελεγχόμενη έκρηξη ενός αυτοκινήτου Toyota Land Cruiser Prado, το οποίο οδηγούσε η Ντούγκινα, στις 21 Αυγούστου, η Βοβκ, μαζί με την κόρη της, αναχώρησαν διαμέσου της περιοχής Πσκοφ για την Εσθονία», προσέθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγιναν κατορθωτές αυτές οι κινήσεις.
Το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμειξη
Το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαΐλο Ποντολιάκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό».
Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχαϊλο Ποντόλιακ απάντησε, ουσιαστικά, στην FSB μιλώντας για «ρωσική προπαγάνδα». «Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την “εσθονική βίζα”. Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα», σημείωσε σε ένα tweet του.
Ποιος είναι ο Αλεξάντρ Ντούγκιν
Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης των ρωσόφωνων περιοχών με τη Ρωσία. Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Μάιο χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών» και δήλωσε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση.
Νωρίτερα φέτος οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Ντάρια Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.