- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού θα μετακομίσουν ο Μπόρις Τζόνσον και η οικογένειά του μετά την παραίτηση
Ποιες είναι οι σκέψεις του Βρετανού πρωθυπουργού
Το νέο τους σπίτι ψάχνουν ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον όσο απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται ο Μπόρις και η Κάρι Τζόνσον καθώς σε λίγες εβδομάδες πρέπει να εγκαταλείψουν την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ. Σημειωτέον ο Τζόνσον παραιτήθηκε στις αρχές Ιουλίου, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα. Τα μέλη του συντηρητικού κόμματος ψηφίζουν τις επόμενες ημέρες για να ορίσουν τον διάδοχό του, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό στις 5 Σεπτεμβρίου. Πάντως προς το παρόν το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα.
Το ζευγάρι μετακόμισε στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, στα τέλη του 2019, μετά τη σαρωτική νίκη του Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Εκεί «υποδέχθηκαν» τα δύο τους παιδιά τον δίχρονο Ουίλφρεντ (Wilfred) και την οκτώ μηνών Ρόμι (Romy). Ο Τζόνσον είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός της Βρετανίας που γίνεται πατέρας, ενώ είναι ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ. Είχε επικριθεί και για την πανάκριβη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κόστισε 112.549 λίρες με τη βοήθεια της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Λούλου Λίτλε (Lulu Lytle).
Πριν από τη μετακόμισή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ το ζευγάρι έμενε σε ένα αρχοντικό στο Camberwell, το οποίο αυτή τη στιγμή πωλείται για 1,6 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Tatler αναζητούν σπίτι στο καταπράσινο μοντέρνο προάστιο Dulwich Village, στο Νότιο Λονδίνο με τιμή πώλησης κατά μέσο όρο 1,8 εκατομμύρια λίρες.
Μια πηγή φέρεται να δήλωσε στη Sun: «Η Κάρι και ο Μπόρις ψάχνουν μία μόνιμη κατοικία μακριά από τη λάμψη του κεντρικού Λονδίνου. Λόγω των παιδιών ένα οικογενειακό σπίτι με μεγάλο κήπο είναι απαραίτητο. Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει το Dulwich. Η ειρωνεία είναι ότι ήθελε να μιμηθεί τον Τσόρτσιλ αλλά κατέληξε να ακολουθεί τα βήματα της Θάτσερ».
Η γειτονιά του νοτιοανατολικού Λονδίνου είναι επίσης το μέρος που κατέφυγε το 1990 η επίσης εκδιωχθείσα πρωθυπουργός των Τόρις, Μάργκαρετ Θάτσερ. Η ίδια και ο σύζυγός της Ντένις έζησαν εκεί για έναν χρόνο, αγοράζοντας ένα σπίτι αξίας 400.000 λιρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.