- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το δείπνο στη βίλα του Μπερλουσκόνι που έριξε τον Ντράγκι
Η καθοριστική συνάντηση που έβαλε την Ιταλία σε τροχιά πρόωρων εκλογών
Στην υπόθεση της πτώσης του πρώην πια πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι αναφέρεται η ιστοσελίδα Politico.
Πριν μερικές μέρες ορισμένοι από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Ιταλίας βρέθηκαν μαζί σε μια πολυτελή βίλα σε μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της Ρώμης.
Τρώγοντας λοιπόν ξιφία και σαλάτα σχεδίασαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ντράγκι.
Οικοδεσπότης στη Villa Grande την Τρίτη 19 Ιουλίου ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας που ηγείται του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia. Δίπλα του ήταν ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκας, με εκπροσώπους άλλων ομάδων, και τους βοηθούς τους.
Η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, η οποία βρίσκεται τώρα σε πλεονεκτική για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, παρότρυνε τους συνωμότες μέσω τηλεφώνου, καθώς οι συνομιλίες εκτείνονταν στην επόμενη ημέρα.
Συνοδευόμενος από την 32χρονη φίλη του ο 85χρονος δισεκατομμυριούχος καλωσόρισε τους καλεσμένους στη βεράντα του και ξεκίνησε τις συζητήσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η «πολύ ανησυχητική και ανεξήγητη συμπεριφορά του κινήματος των Πέντε Αστεριών», που πυροδότησε την κρίση την περασμένη εβδομάδα.
Μετά από έξι ώρες, ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να καλέσει ο ίδιος τον πρωθυπουργό. Η Δεξιά ήταν ξεκάθαρη για το τι χρειαζόταν - μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης Ντράγκι, χωρίς το Κίνημα 5 Αστέρων στο πλευρό της.
Ο Μπερλουσκόνι έμεινε στο σπίτι του, ενώ ο συνάδελφός του Forza Italia Αντόνιο Ταγιάνι και ο Σαλβίνι πήγαν στην κατοικία του Ντράγκι όπου απαίτησαν ανασχηματισμό και αναθεώρηση της ατζέντας της κυβέρνησης.
Η συνάντηση δεν πήγε καλά. Όταν ο Σαλβίνι και ο Ταγιάνι αποχώρησαν, ήταν σαφές στον Ντράγκι ότι η επόμενη ημέρα θα ήταν δύσκολη γι’ αυτόν.
Ως ο μη εκλεγμένος ηγέτης μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο Ντράγκι ένιωθε ότι δεν είχε καμία εντολή να επιδοθεί σε πολιτικές συμφωνίες. Αν ενέδιδε σε ένα σύνολο απαιτήσεων για παραχωρήσεις από τη Δεξιά, θα ήταν η αρχή ενός παζαριού που δεν θα τελείωνε ποτέ.
Αφού αρνήθηκε να δεχτεί τις απαιτήσεις της Δεξιάς, ο Ντράγκι πληροφορήθηκε ότι η Forza Italia, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν θα προσέλθουν να τον υποστηρίξουν στην κρίσιμη ψηφοφορία εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει.
Με πληροφορίες από Politico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.