Τζιλ Μπάιντεν: Αναφόρα που προκάλεσε αντιδράσεις για τους ισπανόφωνους και τα τάκος.
Η Tζιλ Μπάιντεν μιλούσε σε μια διάσκεψη στο Σαν Αντόνιο για την ισπανική «Αναζήτηση της ισότητας» τη Δευτέρα (11/7), όταν είπε: «Η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο οι bodegas του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα άνθη του Μαϊάμι και μοναδική όπως τα τάκος πρωινού εδώ στο Σαν Αντόνιο είναι η δύναμή σας». Η κυρία Μπάιντεν πρόφερε επίσης λάθος τα ψιλικατζίδικα που είναι γνωστά ως bodegas ως «bogedas».
Jill Biden just said Hispanics are as “unique” as tacos.
— Steve Guest (@SteveGuest) July 11, 2022
This isn’t Veep. Which White House speechwriter just won a bet for getting the First Lady to say something like this?pic.twitter.com/DXfJgYz0g5
Η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων (NAHJ) απάντησε: «Δεν είμαστε τάκος», ενώ πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το απλοϊκό, προσβλητικό σχόλιο που ειπώθηκετην ώρα η δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στους Λατίνους ψηφοφόρους έχει πέσει.
Η Ένωση NAHJ κάλεσε την κ. Μπάιντεν «να αφιερώσει χρόνο για να κατανοήσει καλύτερα» τους Λατίνους. Ο όμιλος πρόσθεσε: «Η κληρονομιά μας ως Λατίνοι διαμορφώνεται από διάφορες διασπορές, πολιτισμούς και διατροφικές παραδόσεις. Μην μας υποβιβάζετε σε στερεότυπα».
NAHJ encourages @FLOTUS & her communications team to take time to better understand the complexities of our people & communities.
— NAHJ (@NAHJ) July 12, 2022
We are not tacos.
Our heritage as Latinos is shaped by various diasporas, cultures & food traditions.
Do not reduce us to stereotypes. pic.twitter.com/KQIq5gwsht
Η κυρία Μπάιντεν είχε επικριθεί προηγουμένως τον Μάρτιο του 2021 για την άσχημη προφορά της ισπανικής φράσης «Sí se puede» (Ναι μπορούμε), σε ομιλία της σε αγρότες στο Ντελάνο της Καλιφόρνια.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση από το Quinnipiac διαπίστωσε ότι το 26% των Ισπανόφωνων, ένα βασικό σώμα υποστηρικτών για το Δημοκρατικό Κόμμα, εγκρίνει πλέον την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, από 55% ένα χρόνο νωρίτερα. Ενώ έκανε εκστρατεία για την προεδρία, ο Μπάιντεν γελοιοποιήθηκε όταν προσπάθησε να προσελκύσει την ψήφο των Ισπανόφωνων παίζοντας το Despacito...μια ισπανόφωνη ποπ επιτυχία, από το τηλέφωνό του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.