- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση - κόλαφος για Σοσιαλδημοκράτες και Σολτς στη Γερμανία
Η διαφορά από τους πρώτους Χριστιανοδημοκράτες
Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Διατηρεί προβάδισμα το CDU/CSU, κάτω από το 20% το SPD του Σολτς.
Συρρίκνωση των ποσοστών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) και στασιμότητα για τους Πράσινους δείχνει νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.
Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (+1) εξακολουθεί να ενισχύεται και να διευρύνει τη διαφορά της από το SPD, το οποίο για μία ακόμη φορά πέφτει κάτω από το 20%. Με απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, βρίσκεται στο 19%, πίσω από τους Πράσινους, οι οποίοι παραμένουν στο 22%.
Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, το FDP, συνεχίζει να φθείρεται και χάνει ακόμη μία μονάδα, φθάνοντας στο 8%. Μία μονάδα χάνει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και περιορίζεται στο 10%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 4%, κάτω από το εκλογικό όριο του 5%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης συνολικά, ενώ τις επιδόσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κρίνει αρνητικά το 51%.
Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία για τις μελλοντικές ελλείψεις φυσικού αερίου. Για σενάριο «πολιτικού εφιάλτη» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι), αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανεπάρκειας φυσικού αερίου και προειδοποίησε ότι, εάν χρειαστεί παρέμβαση του κράτους στη ροή, η Γερμανία θα βρεθεί ενώπιον μιας «πρωτόγνωρης εδώ και πολύ καιρό δοκιμασίας».
Για «δίκαιη» διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, ενώ ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μιούλερ αναφέρθηκε σε «αντιφατικά μηνύματα» από την πλευρά της Ρωσίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.