- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο»
Η συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες των δύο ηγετών
Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε «να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο».
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν καλωσόρισε την τριμερή συμφωνία της Τουρκίας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που ανοίγει τον δρόμο για τους Συμμάχους για την πρόσκλησή τους σε συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες συζήτησαν για τη διαρκή υποστήριξή τους στην Ουκρανία και την άμυνά της έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, όπως και για τη σημασία να απομακρυνθούν τα ρωσικά εμπόδια για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών. Επίσης, συζήτησαν για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρηθούν οι παραγωγικές διμερείς σχέσεις, και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της διαρκούς στενής επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με το Reuters, o Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για την άρση του βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και τις προσπάθειές του στη δημιουργία διαδρόμων μεταφοράς των ουκρανικών σιτηρών.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε και αυτός την ελπίδα του ότι με τη διπλωματία θα βρεθεί τρόπος για να απεμπλακούν τα ουκρανικά σιτηρά και να επιτραπεί η μεταφορά τους στον υπόλοιπο κόσμο.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü https://t.co/SZmbdZBV0u
— AA Canlı (@AACanli) June 29, 2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi başladı https://t.co/cV0xR59Ec0 pic.twitter.com/uunL2WEtvp
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) June 29, 2022
Μισέλ σε Ερντογάν: Οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση
Τη βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν στη Μαδρίτη.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μισέλ σημειώνει ότι «οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνει ότι συζήτησαν «την στήριξη της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και τον Αντόνιο Γκουτέρες στις προσπάθειες για απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία».
Discussed Türkiye’s support to @UN and @antonioguterres efforts to unblock grain exports from #Ukraine with President @RTErdogan in Madrid.
— Charles Michel (@CharlesMichel) June 29, 2022
Russia’s military aggression and its invasion of a sovereign nation is unacceptable. pic.twitter.com/w2xf3HGMhZ
Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι «η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο έθνος είναι απαράδεκτες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.