Κοσμος

ΕΕ: Οι «27» συμφώνησαν για τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας

Για ιστορική στιγμή μίλησε ο Σαρλ Μισέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΕ: Οι «27» συμφώνησαν για τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας
Σύνοδος Κορυφής © EUROKINISSI/POOL PHOTO/ European Union

Σύνοδος Κορυφής - ΕΕ: Οι «27» έδωσαν το πράσινο φως για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.

Οι «27» συμφώνησαν να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίζεται στιγμή, οι ηγέτες των 27 χωρών της Ε.Ε. συμφώνησαν να δώσουν στην πολύπαθη Ουκρανία, που εδώ και μήνες αντιστέκεται έναντι των Ρώσων εισβολέων, τον χαρακτηρισμό της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για αυτή την προοπτική.

Το αίτημα το είχε υποβάλλει επίσημα ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω ανάρτησής του τόνισε: «Αυτό είναι ένα καίριο βήμα στην πορεία σας προς ένταξη στην ΕΕ. Οι 27 συμφώνησαν να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μία καλή μέρα για την Ευρώπη και πως η Ουκρανία και η Μολδαβία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ουκρανία - Ένταξη στην ΕΕ: Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, προσθέτοντας ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ