Κοσμος

ΗΠΑ: Πρώτο βήμα στη Γερουσία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

Ο Μπάιντεν χαιρετίζει «την πρόοδο που δεν αρκετή αλλά είναι σημαντική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
οπλο
Αυτόματο όπλο © Unsplash

ΗΠΑ: Δικομματική ομάδα της Γερουσίας παρουσιάζει το πλαίσιο της μεταρρύθμισης για ασφαλή χρήση των πυροβόλων όπλων.

Μια δικομματική ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέληξε σε συμφωνία για μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης ένοπλης βίας που μαστίζει τις ΗΠΑ.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε μια λογική, δικομματική πρόταση για να προστατέψουμε τα παιδιά της Αμερικής, να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ασφαλή και να μειώσουμε την απειλή βίας σε ολόκληρη τη χώρα μας», ανέφερε η ομάδα των 20 Γερουσιαστών.

«Το σχέδιό μας σώζει ζωές ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα συνταγματικά δικαιώματα των νομοταγών Αμερικανών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα, με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Κρις Μέρφι και τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Κόρνιν. 

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για αγοραστές όπλων κάτω των 21 ετών και αυξανόμενους πόρους για τις Πολιτείες ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε όπλα άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι για τους άλλους ή για τον εαυτό τους.

Οι συνομιλίες ακολούθησαν μια σειρά μαζικών πυροβολισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, τον περασμένο μήνα, όπου σκοτώθηκαν 19 μικρά παιδιά και επίσης της επίθεσης τον Μάιο σε σούπερ μάρκετ Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Αφροαμερικανοί.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά τις διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και σε εκατοντάδες άλλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδων χιλιάδων πολιτών που ζητούσαν από τους νομοθέτες να εγκρίνουν νομοθεσία για τον περιορισμό της βίας από τη χρήση όπλων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ