- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΗΠΑ: Η Ρωσία κερδίζει περισσότερα από το ενεργειακό «αλισβερίσι» μετά την εισβολή
Τι λένε αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
HΠΑ: Μεγαλύτερα κέρδη τώρα για την Ρωσία από την ενέργεια.
Η Ρωσία μπορεί να εξασφαλίζει μεγαλύτερα έσοδα από τα ορυκτά καύσιμά της σήμερα από ό,τι πριν από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, καθώς η άνοδος των τιμών παγκοσμίως αντισταθμίζει τον αντίκτυπο των προσπαθειών της Δύσης να περιορίσει τις πωλήσεις τους, τόνισε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενεργειακή ασφάλεια Άμος Χόκστιν.
«Δεν μπορώ να το αρνηθώ», είπε ο Χόκστιν σε υποεπιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας για την Ευρώπη και την περιφερειακή συνεργασία για την ασφάλεια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Μόσχα κερδίζει περισσότερα χρήματα τώρα από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σύγκριση με πριν από τον πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας και επέβαλαν διαδοχικές κυρώσεις προκειμένου να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ενώ αυτές οι κινήσεις «πάγωσαν» τις διεθνείς συναλλαγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία, συνέβαλαν επίσης στην απότομη άνοδο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Την ίδια ώρα, η Ρωσία κατάφερε να πωλήσει μεγαλύτερες ποσότητες σε άλλους αγοραστές, όπως η Κίνα και η Ινδία (δύο από τους μεγαλύτερους καταναλωτές), προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προμηθευτές.
Ο Άμος Χόκστιν δήλωσε ότι αν και η Ρωσία προσέφερε σε Κίνα και Ινδία έκπτωση για να ανταγωνιστεί τις τιμές άλλων προμηθευτών, η άνοδος των τιμών στην παγκόσμια αγορά σημαίνει ότι τα έσοδα είναι πιθανότατα μεγαλύτερα για τη Μόσχα τώρα. Συμπλήρωσε ότι σε πρόσφατες επαφές που είχε με αξιωματούχους της ινδικής κυβέρνησης, ζήτησε από το Νέο Δελχί να περιορίσει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου και υποστήριξε ότι πιστεύει πως η Ινδία έχει βάλει ανώτατο όριο στην ποσότητα που θα αγοράσει από τη Ρωσία, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.