- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οκτάι για ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: Να σκεφτούν οι Αμερικανοί τι χειροκρότησαν
Για «θέατρο» και «σόου» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας
Ο Φουάτ Οκτάι εξέφρασε την ενόχλησή του για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Μετά τα τουρκικά Μέσα και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σχολίασε επικριτικά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο αμερικανικό Κογκρέσο.
«Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που αποκαλούμε σύμμαχο, παρακολουθήσαμε τo θέατρο που παίχτηκε για την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ”. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο Οκτάι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Στη συνέχεια ο Οκτάι σημείωσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού – ελληνοκυπριακού διδύμου, οι οποίοι δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε τις αλήθειες και τις λέμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να τασσόμαστε υπέρ της λύσης των δυο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.
Καλώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ να ασπαστεί την κοινή λογική. Το Κογκρέσο, με τα μέλη του να χειροκροτούν όρθια, ενθαρρύνει τις προσπάθειες δημιουργίας της αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτήν την περίοδο όπου η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι λέει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.