Κοσμος

Σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Συνδέει το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια με την Τιχουάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού
Σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών 530 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού © YouTube/ CBS Los Angeles

Σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών μήκους 530 μέτρων βρέθηκε στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Μια υπόγεια σήραγγα μήκους 530 μέτρων, που συνδέει το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια με την Τιχουάνα του Μεξικού, ανακάλυψε η αμερικανική αστυνομία έπειτα από έρευνα για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Σκαμμένη σε βάθος άνω των 18 μέτρων, η διασυνοριακή υπόγεια σήραγγα περιλάμβανε «ενισχυμένη στεγανοποίηση, ένα σύστημα σιδηροτροχιών, ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σύστημα εξαερισμού», σε πλάτος άνω του 1,2 μέτρων, ανέφερε δελτίο Τύπου από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της περιφέρειας της νότιας Καλιφόρνιας.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης ότι έξι άτομα που διαμένουν στις ΗΠΑ κατηγορούνται «για συνωμοσία στη διακίνηση 799 κιλών κοκαΐνης».

Εκτός από την κοκαΐνη, οι αρχές κατέσχεσαν επίσης περίπου 74 κιλά μεθαμφεταμίνης και 1,5 κιλό ηρωίνης.

Authorities discover drug tunnel running from Tijuana to San Diego

Σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών: Πώς ανακαλύφθηκε

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε την Παρασκευή από πράκτορες του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έπειτα από επιχείρηση παρακολούθησης μπροστά από ένα σπίτι το οποίο, στο παρελθόν, είχε χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ναρκωτικών.

Ακολουθώντας τα ίχνη των υπόπτων, αστυνομικοί έφτασαν σε μια αποθήκη 90 μέτρα από τα σύνορα με το Μεξικό. Αφού επιθεώρησαν το κτίριο, εντόπισαν την είσοδο της σήραγγας, που ήταν σκαμμένη στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Υπόγεια περάσματα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σκάβονται συχνά από διακινητές για να μεταφέρουν λαθραία μετανάστες ή ναρκωτικά προς τις ΗΠΑ, την κύρια χώρα καταναλωτή κοκαΐνης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, περισσότερες από 90 σήραγγες έχουν ανακαλυφθεί μόνο στη νότια περιφέρεια της Καλιφόρνιας από το 1993. Από αυτές τις 90, οι 27 θεωρούνται «εξελιγμένες».

Η τελευταία ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ