- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ουκρανία: 485 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στη γέφυρα του Σεβέρσκι Ντονέτς
Τι αναφέρει ο απολογισμός των «New York Times»
Ουκρανία: Στη γέφυρα του Σεβέρσκι Ντονέτς αποδεκατίστηκαν οι ρωσικές δυνάμεις - Νεκροί 485 Ρώσοι στρατιώτες.
Σοβαρές απώλειες υπέστη ο ρωσικός στρατός σε γέφυρα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «New York Times».
Κατά την προσπάθειά του να διασχίσει τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς, στην περιοχή του Λουχάνσκ, ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερους από 400 στρατιώτες, γράφουν οι «The New York Times», επικαλούμενοι στοιχεία του Institute for the Study of War (ISW).
Η μάχη του Σεβέρσκι Ντονέτς από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μάχη αυτή υπήρξε από τις πιο αιματηρές μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Στις 11 Μαΐου το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε τις ρωσικές πλωτές γέφυρες όπως και τα ρωσικά στρατεύματα με τον εξοπλισμό τους που είχαν συγκεντρωθεί πυκνά γύρω από αυτές, με αποτέλεσμα, όπως μεταδίδεται, να σκοτωθούν 485 άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα από 80 άρματα μάχης» μεταδίδει το ISW.
Συνολικά, στην περιοχή είχαν σταλεί 550 Ρώσοι στρατιωτικοί για να περάσουν τον ποταμό, με στόχο να περικυκλώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Ρουμπέζνι, από βορειοδυτικά.
Ουκρανία: Για 1.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στο Σεβέρσκι Ντονέτς μιλά στρατιωτικός διοικητής του Λουχάνσκ
Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι, στο Telegram, κάνει λόγο για 1.000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη μάχη αυτή και για περίπου 100 άρματα μάχης και άλλο εξοπλισμό που καταστράφηκαν.
«Η ντροπιαστική επιχείρηση, την οποία έκαναν στην Μπελογκορόφκα, θα περάσει στην ιστορία του πολέμου αυτού, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως η ήττα τους στην περιοχή του Λουχάνσκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν σχεδόν 100 μονάδες εξοπλισμού και σκοτώθηκαν δύο ρωσικές ταξιαρχίες, που σημαίνει σχεδόν χίλιοι στρατιώτες», έγραψε ο Γκαϊντάι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.