Κοσμος

Ταϊβάν: Η στιγμή που σημειώνεται ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ (βίντεο)

Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα Τάιπεϊ - Το επίκεντρο και το βάθος σεισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός
© YouTube

Στην Ταϊβάν ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ έβγαλε από τα σπίτια τους κατοίκους στην πρωτεύουσα Τάιπεϊ. Ο χάρτης με το επίκεντρο και το βάθος σεισμού.

Ιδιαίτερα αισθητός στην Ταϊβάν έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2022. Το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης -μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο ανατολικά από την Ταϊβάν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Τάιπεϊ. Κτίρια κουνήθηκαν, με τους κατοίκους να βγαίνουν ανάστατοι από τα κτίρια μετά τη σεισμική δόνηση. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

Σεισμός στην Ταϊβάν - Ο χάρτης με το επίκεντρο και το βάθος σεισμού

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 27,5 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 89,5 χιλιομέτρων στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν, σχεδόν στη μέση της απόστασης ανάμεσα στην ακτή της κομητείας Χουαλιέν και στο ιαπωνικό νησί Γιοναγκούνι, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της νησιωτικής χώρας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση -μεγέθους 6,1 Ρίχτερ- έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Ταϊβάν. Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρει ότι ο σεισμός στην Ταϊβάν είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. 

Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού στην Ταϊβάν
Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού στην Ταϊβάν © emsc

Ίδια εκτίμηση και από το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Χάρτης με το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού στην Ταϊβάν
Χάρτης με το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού στην Ταϊβάν © USGS

Βίντεο από τον σεισμό στην Ταϊβάν - Η στιγμή της ισχυρής δόνησης

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Ταϊβάν.

EARTHQUAKE STRIKES AGAIN TAIWAN #shortsvideo #taiwan #shorts

Ισχυροί σεισμοί με νεκρούς στην Ταϊβάν - Πότε σημειώθηκαν

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες. Οι μεγάλοι σεισμοί δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Το 2016 περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό που έπληξε την νότια Ταϊβάν, ενώ μια δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 2.000 ανθρώπων το 1999.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν είχε προκαλέσει καταστροφές, με μια γέφυρα υπό κατασκευή να καταρρέει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ