- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΥΠΕΞ: Νέο διάβημα της Αθήνας μετά το τουρκικό μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια
ΥΠΕΞ: Νέο διάβημα της Αθήνας μετά το τουρκικό μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο - Τι αναφέρει η Ελλάδα στον Τούρκο πρέσβη
Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/4) νέο εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη αναφορικά με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατοικημένων περιοχών, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μίας ημέρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη. Ο Γενικός Γραμματέας πρόσθεσε ότι με μονομερή ευθύνη της Τουρκίας, οι ενέργειες αυτές δημιουργούν κλίμα ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών που έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες βελτίωσης του κλίματος αυτού.
Παράλληλα, υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή. Η ελληνική πλευρά προέβη σε άμεση σχετική ενημέρωση αξιωματούχων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του ICAO, καθώς και Χωρών Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Ελληνοτουρκικά: «Παγώνουν» τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Για το μέλλον μετατίθενται τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά το μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες, 27 Απριλίου, πάνω από το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό, τα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη στην κατ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Χθες εξάλλου το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος, τονίζοντας πως πρόκειται για «ενέργειες που αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ό,τι θεωρείται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικών στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
«Με το πολιτικό του πάθος, σφράγισε μια σημαντική φάση της ιταλικής ιστορίας», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι
Μόνο οι πρώτες έξι ημέρες των επιχειρήσεων είχαν κόστος 11,3 δισ. δολάρια
Μέχρι σήμερα, η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης ήταν τα 60 έτη
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.