- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Κρεμίνα του Λουχάνσκ. Τι αναφέρουν οι τοπικές αρχές.
Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν σήμερα στην πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα» της Κυριακής προς Δευτέρα στην Κρεμίνα, δήλωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι, σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
«Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη εισέλθει εκεί, με μια τεράστια ποσότητα πολεμικού υλικού... Οι υπερασπιστές μας υποχώρησαν σε νέες θέσεις», πρόσθεσε.
Η Κρεμίνα, με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά του Κραματόρσκ, πρωτεύουσας του Ντονμπάς που αποτελεί έναν από τους στόχους της Μόσχας σε αυτή την περιοχή.
Η πόλη είναι κοντά στο Ρούμπινζε, που δέχθηκε σφοδρά πυρά από ουκρανικό πυροβολικό και όλμους, σημείωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν αυτήν την τοποθεσία, ειδικά από το χωριό Νοβοντρούζεσκ, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά.
Από αυτό το χωριό, μπορούσε κανείς να δει και να ακούσει ισχυρές εκρήξεις στο Ρούμπινζε, ορισμένες φορές ακολουθούμενες από πυρκαγιές, με μαύρους και λευκούς καπνούς να υψώνονται πάνω από την πόλη.
Στις 13 Απριλίου, ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, είχε πει ότι οι Ουκρανοί εξακολουθούσαν να ελέγχουν «μέρος» της πόλης Ρούμπινζε.
«Μόλις απελευθερώσουμε (όλη την περιοχή), θα λάβουμε μια απόφαση για να παράσχουμε βοήθεια στους αδελφούς μας στο Ντονέσκ και, τελικά, στη Ρωσία», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε εχθές, το βράδυ της Κυριακής, τη Ρωσία ότι θέλει να «καταστρέψει» ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και ότι «ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση» στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ukrainian President Volodymyr Zelensky has accused Russia of wanting to "destroy" the entire eastern region of Donbas, as the last remaining forces in the strategic port of Mariupol prepared for a final defence.https://t.co/4i090Iix12 pic.twitter.com/GIFBjEG0Fk
— AFP News Agency (@AFP) April 18, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.