Κοσμος

Ποιος είπε τον Γουόρεν Μπάφετ «κοινωνιοπαθή παππού»

Για την εναντίωση του δισεκατομμυριούχου στο bitcoin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γουόρεν Μπάφετ
O Γουόρεν Μπάφετ © ΕPA Pool

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Πίτερ Τιλ κατηγόρησε τον ιδρυτή της Berkshire Hathaway και τον χαρακτήρισε «κοινωνιόπαθή».

«O νούμερο ένα εχθρός του bitcoin δεν είναι άλλος από τον κοινωνιοπαθή παππού από την Ομάχα», ανέφερε χαρακτηριστικά -μιλώντας σε εκδήλωση στο Μαϊάμι- ο Τιλ, ο οποίος από το 2018 φέρεται να έχει συγκεντρώσει bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της εταιρείας Founder. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο Bitcoin 2022, ο ιδρυτής της PayPal πέταξε μερικά χαρτονομίσματα στο κοινό και κατηγόρησε τη «γεροντοκρατία» για την αποτυχία του ψηφιακού νομίσματος να φτάσει τα 100.000 δολάρια.

Μάλιστα, στα γραφικά που συνόδευαν την ομιλία του Τιλ, η λέξη «γεροντοκρατία» ήταν συνεχώς παρούσα, ακόμα μία αιχμή για την ηλικία του 91χρονου Γουόρεν Μπάφετ, ενώ έκανε λόγο για «προκαταλήψεις των τραπεζιτών της Νέας Υόρκης» σε σχέση με το κρυπτονόμισμα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε μια φωτογραφία του Μπάφετ που έγραψε από κάτω «ποντικοφάρμακο» – πρόκειται για τη λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο επικεφαλής της Berskshire στο παρελθόν για το Bitcoin.

Παράλληλα, κατηγόρησε Μπάφετ, Τζέιμι Ντάιμον και Λάρι Φινκ ότι χρησιμοποιούν τις επενδύσεις τους σε ESG και «woke εταιρείες» ως «εργοστάσιο μίσους» για να υπονομεύσουν το Bitcoin.

O 54χρονος Τιλ επιτέθηκε και σε ορισμένους κεντρικούς τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Fed, Ζερόμ Πάουελ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ