- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αμπράμοβιτς ζητάει δανεικά για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του;
Oι κυρώσεις της Δύσης σε βάρος φυσικών προσώπων φαίνεται ότι αποδίδουν
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις φέρεται να ζητά δανεικά από πλούσιους φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του.
Το γεγονός ότι αποδεδειγμένα έχει έναν ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δεν φαίνεται να λειτουργεί ως εγγύηση για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος φέρεται να είναι σε δεινή οικονομική θέση λόγω κυρώσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικού μέσου, ο Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει ανάγκη από τουλάχιστον 750.000 δολάρια τον μήνα για να πληρώσει μισθούς, μεταξύ άλλων των πληρωμάτων των πολυτελών γιοτ του δεδομένου ότι του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαική Ένωση, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς που έχουν παγώσει περιλαμβάνουν τζετ, ελικόπτερα, πολυτελή αυτοκίνητα, γιοτ και επαύλεις.
Όπως γράφει το μέσο, ένας λόγος για τον οποίο εμφανίζονται διστακτικοί στενοί φίλοι του, είναι ότι υπό το καθεστώς των σκληρών οικονομικών κυρώσεων, ανησυχούν μήπως υπάρξουν επιπτώσεις και για τους ίδιους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Η περιουσία του Αμπράμοβιτς υπολογίστηκε στις αρχές Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στα 14,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ολιγάρχες σε «απόγνωση» λόγων των κυρώσεων
Με φόντο τα παραπάνω, ο Πετρ Άβεν ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος που έχει υποστεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είναι σίγουρος εάν θα μπορεί να πληρώνει τους βασικούς του λογαριασμούς από τώρα και στο εξής.
Η σύζυγός του επισκέπτεται ΑΤΜ σε όλο το Λονδίνο, όπου ζει το ζευγάρι και ο οκτάχρονος γιος τους, για να βγάλει όσα περισσότερα μετρητά μπορεί για να προετοιμαστεί για το μέλλον.
«Δεν καταλαβαίνουμε πώς να επιβιώσουμε», είπε ο Άβεν 67 ετών, στους Financial Times. «Η επιχείρησή μας έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Όλα όσα χτίζαμε για 30 χρόνια είναι τώρα εντελώς ερειπωμένα. Και πρέπει να ξεκινήσουμε με κάποιο τρόπο μια νέα ζωή.»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.