Κοσμος

Wall Street Journal: Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές δηλητηριάστηκαν

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ρομάν Αμπράμοβιτς © EPA/ANTHONY ANEX

Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές παρουσίασαν συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση, σύμφωνα με δημοσίευμα στη Wall Street Journal.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Ρώσος ολιγάρχης, και Ουκρανοί διαπραγματευτές παρουσίασαν συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Τα συμπτώματα που θεωρούνται συμβατά με αυτά που εμφανίζονται σε δηλητηρίαση, παρουσιάστηκαν νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο, προσθέτει WSJ, επικαλούμενη πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ρώσο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με δηλητηρίαση ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Τι συμπτώματα παρουσίασε

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και τουλάχιστον δύο στελέχη της ουκρανικής ομάδας των διαπραγματευτών παρουσίασαν συμπτώματα όπως:

  • Κόκκινα μάτια,
  • συνεχή και οδυνηρή δακρύρροια,
  • ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο,
  • ξεφλούδισμα του δέρματος στα χέρια.

Η κατάστασή τους βελτιώθηκε και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή που επικαλείται η Wall Street Journal.

Wall Street Journal: Ποιοι έβαλαν στο στόχαστρο τον Ρομάν Αμπράμοβιτς - Η αναφορά για δηλητηρίαση και η επιβεβαίωση από τον Ρώσο μεγιστάνα

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι η πηγή επέρριψε την «ύποπτη» δηλητηρίασή τους σε «σκληροπυρηνικούς» στη Μόσχα, οι οποίοι ήθελαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρόσωπο που πρόσκειται στο περιβάλλον του Ρομάν Αμπράμοβιτς διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι ασαφές ποιος τους έβαλε στο στόχαστρο.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, δυτικοί ειδικοί εξέτασαν το συμβάν και είπαν ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε:

  • Χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή
  • σε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική-ραδιολογική επίθεση.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παρουσίασε συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παρουσίασε συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal © EPA/ANTHONY ANEX

Από τη μεριά του, πάντως, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε τη δηλητηρίαση. Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αναφορά Ζελένσκι στον Ρομάν Αμπράμοβιτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε γνωστοποιήσει την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 πως υπάρχουν Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν χρήματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, στηρίζοντας μεταξύ άλλων και τον ουκρανικό στρατό που πολεμά τη Ρωσία.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, έχει δεχτεί «μηνύματα» από Ρώσους επιχειρηματίες -ανάμεσά τους και ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Είχαμε μηνύματα από εκείνον και από άλλους επιχειρηματίες, με τα οποία προτείνουν "Μπορούμε να βοηθήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μπορούμε να κάνουμε κάτι"» είχε δηλώσει ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε καλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ